• Artur

Perfekt start på säsongen 2021

Uppdaterat: jun 28

Så var den äntligen i gång till slut, hundkappsäsongen 2021. Blidingia Racing for till Borås med tre starthundar och det blev en riktigt lyckad säsongsstart för vår del.


Flying Fifi (Fifis Whitesox-Monroe Flyer) hade en strulig första säsong 2020 med löp, skadad simnud mellan tårna och bara några få starter fick hon ihop, med två andrapris som höjdpunkter. Under våren fick hon sedan problem med en skadad svans och missade en del inledande träning på grund av det.


Luolanto (Ballymac Best-Madame) hann ta sin licens förra året, men hade inte hunnit få särskilt mycket banträning i år på grund av harproblem hemma på Cimbria. samtidigt som vi inte kunnat komma över till Kallerup som vi brukar på grund av pandemin.


Därför hade vi lite dålig koll på formen hos våra hundar. Men de var uppenbarligen tillräckligt bra i ordning. För när det var dags för årsdebut (tävlingsdebut för Luolanto) i Borås den 23 juni så var de riktigt taggade och kammade hem en dubbelseger i sitt lopp.

Louie med sin tränare William överst på pallen, med Flying Fifi och Nina på andra plats. Foto: 7HS/Max Werdelin
William och Louie före start.
Ännu en bild från prispallen. Foto: Liv Bengmark

Fifi tog starten bra och dundrade till ledningen. Louie bommade däremot starten, lite som väntat på grund av orutin och att han inte startat på elhare på drygt ett halvår, men han reparerade starkt och in i svängen var våra två hundar sida vid sida och in på upploppet duellerade de om segern.


På mållinjen hade Louie kopplat ett knappt grepp och vann med en hundradel före Fifi, men de fortsatte att springa jämnt fram till harstopp och båda visade gott gry för framtiden.

Fifi & Louie sida vid sida. Foto: Max Werdelin
William & Louie. Foto: Max Werdelin

Jättekul med en debutseger för Louie, förstås. Bättre start kan man ju inte få. Fifi inkasserade sin tredje andraplats, men hon visade att hon utvecklats och segern kommer säkert snart.


Extra glada blev vi över att Clara (MB Clefairy) visade att hon konserverat formen bra över vintern och gjorde ett starkt lopp som tvåa bakom "omöjliga" klubbkompisen MB Anakin som tog sin tredje raka seger 2021. Clara hade greppet i sista sväng men bröt ut lite ur kurvan och där rök segerchansen, men hon höll övriga ifrån sig på ett bra sätt och nu kan det nog bli ett nytt tik-SM för henne i juli. Förra året blev hon som bekant fyra i tik-SM-finalen.

William och Clara längst till vänster. Foto: Liv Bengmark

Ditzy Doo fick gå ett träningsjobb och det gick tyvärr inte så bra, då hon fick känning i en muskel som hon haft problem med förut. Men hon har ju ganska nyligen haft en valpkull och behöver inte bevisa mer på banan efter sin seger på 18,43 hemma på Cimbria förra året, så vi får se om det blir fler starter eller om vi planerar för en ny valpkull i vinter i stället.


När 7HS hovfotograf Max Werdelin blir klar med sina tävlingsbilder kommer vi att komplettera den här posten med lite mer ögongodis. Filmen från Louies och Fifis lopp ser du här (tack till Martina Berglund som filmade loppet):