top of page
  • Skribentens bildArtur

Nominerade till Zellingerpriset

Den allra första kullen vi tog på Kennel Blidingia har just i dag blivit nominerad som en de fyra "finalkandidaterna" till det prestigefulla Zellingerpriset.


En stor ära att bli nominerad och bara att nämnas i detta sammanhang känns stort för oss - och extra värmande med tanke på att vår prinsessa Zoe (Kacela) som är mamma till kullen tråkigt nog lämnade oss i somras för att springa på de evigt gröna ängarna.


Applåder även till pappa Killishin Jamar i Danmark förstås!


Nina och Zoe efter ett uppvisningslopp på Jägersro. Nu är hennes enda kull nominerad till Zellingerpriset!

Bland framgångarna minns vi förstås gärna Cressidas fantastiska segrar i Svenskt Avelslopp och Rookie Stakes (Katniss dessutom finalist i båda loppen), där toppkonkurrenter som Son of Trix och Trix fanns i det slagna fältet! Vi minns även Katniss många fina pallplaceringar i stora lopp (trea i danska Puppy Derby, trea två gånger i danskt mästerskap för tikar, trea bakom Canis Majoris och Blue Superior i Debutantloppet med mera) med segern i CGRC Classics 2018 som kronan på verket, Primrose seger i VHS Tik Elit och andrapriset i Svenskt Greyhound Oaks, Finnick Odairs fina start i karriären med flera raka segrar och mycket mer.


En härlig kull med massvis av härliga hundar med underbara personligheter!


I helgen som gick var vi på äventyr i danska Kallerup, men hade inte marginalerna med oss. Il Divo fick för ovanlighets skull en tryckare i svängen, kom ur balans och missade pallen för första gången på två år på dansk mark.


Chill'n Chilali sprang på fint och var först både efter ett varv och fram till harstopp, men just när mållinjen passerades var hon ner på en tredjeplats... Så kan det gå ibland.


Vårt resesällskap Trix utmanade Pennys Shiner starkt i St Leger, men hann inte fram och fick nöja sig med andrapriset trots en mycket stark avslutning på loppet där hon tog in en halv sekund på sista varvet.


Veckan innan var vi på Cimbria med MB Clefairy, som sprang upp i rumpan på Yankes Dalton ut ur slutsvängen och fick nöja sig med ett andrapris. Men hon fick en M12–klassning och dämed har hon nu samlat ihop till elitdiplom på både sprint- och medeldistans! Inte illa med tanke på att hon är svårmatchad här nere i söder och att vi inte riktigt har möjligheten att åka land och rike kring med henne.


William med sin Clara efter andraplatsen på Cimbria.

Trix, som ju är il Divos blivande flickvän, passade förresten lämpligt nog på att slå Son of Trix banrekord på Cimbria. Perfekt timing :-)


Trix som ny banrekordinnehavare på Cimbria. Bra timing inför kommande parning med Il Divo.

Det var allt för denna gång. Nästa helg tar vi en välbehövlig tävlingspaus för att eventuellt, om Chilla inte tappar formen efter sitt löp, sedan styra kosan mot Alingsås och Breeders Oaks-meetinget.


Ha det gott tills dess!

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page