top of page
  • Skribentens bildArtur

Nina vann flest segrar av svenska tränare 2022

Det var en härlig läsning när Bosse Ländins statistik för 2022 damp ner i mejlboxen härom dagen. Det visar sig att Nina är mestvinnande svenska greyhoundtränare i Skandinavien med sina 14 segrar under året och så på sätt och vis är det ett tränarchampionat vi kammat hem. Inofficiellt såklart, men ändå. Allt som kan firas ska firas.


Nina, William och Luolanto. Nu finns siffror på de grymma resultaten under 2022.

Med Luolantos åtta segrar, Bella Ciaos tre, Duplos två och Fifis enda seger (innan hon flyttade hem till Danmark igen) visste vi ju att vi haft ett toppenår. Men det är förstås ännu roligare att se siffror på det i statistiklistorna.


Dessutom ska vi ju inte glömma att Clara vann ett lopp, men det räknas ju förstås in i whippetstatistiken. Totalt sett vann vi 15 lopp.


Kul också att Luolanto placerar sig så högt upp på en rad olika listor.


Delad trea till exempel på segerrikaste greyhounds i Skandinavien, med bara Danish Dynamite och Bränn Vinn före.


Louie toppar vidare "snabbaste tider" på medeldistans i Alingsås (startade inte på sprint). Han hamnade dessutom trea på 492 meter i Borås (startande inte på sprint där i år) med bara Bränn Vinn och Bernies Joe före.


Han var tredje snabbast hemma på Cimbria efter Danish Dynamite och Blinded By Science på sprint (startade inte på medel) och på Kallerupbanan var han tredje snabbast på sprint (efter samma hundar som på Cimbria) och faktiskt femte snabbast på medel!


När man ser det på pränt förstår man ännu mer vilken fin säsong han haft. Sprinttiden i Danmark var dessutom om jag minns rätt den femte snabbaste genom tiderna på Kallerupbanan.


Han hjälpte också sin mamma Madame att bli tredje segerrikaste avelstik!


Kul också att vår kennel kom in på topp tio segerrikaste uppfödare trots att vi bara haft tre startande hundar i Netflix-kullen hittills och inga "gamla" kullar kvar på banorna.


Året har börjat på ett trevligt sätt minsann.


Nu längtar vi efter en ny säsong!


All statistik hittar du på annan plats här på sajten..

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page