top of page
  • Skribentens bildArtur

Mycket nytt sedan sist...

Det har hänt en hel del sedan senaste inlägget här och det känns onekligen som om det är hög tid att uppdatera så att ni som inte följer oss i vardagen inte tror att vi brutit ihop på grund av pandemin :-)


Alla valpar utom de två som stannar på kenneln har nu hittat sina nya hem!


Professorn (El Profesor) hamnade i Göteborg där han kommer att få det hur fint som helst hos sin matte Ellen och hennes vänner. Kanske dyker de upp en dag hos SDA-GKH i Alingsås och ser hur hundkapp går till... ta väl hand om dem i så fall.

Professorn har hittat sitt nya hem!

Say Grace återvände hem, vilket var lite snöpligt, men hon hamnade efter ett par veckor i stället hos klubbkompis Lone, vilket vi är jätteglada över. Då har vi henne nära så vi kan följa hennes framtida äventyr.

Say Grace har redan bekantat sig med Cimbriamiljön.
Lone och Say Grace :-)

Bella Ciao och "Duplo" (Better Call Saul) river upp gräsmattan här hemma och tränar för fullt inför sina framtida karriärer. De växer och frodas och ser jättefina ut.


Tyvärr har Rally lämnat oss för att ansluta till mamma Mustang Sally på de evigt gröna ängarna. När den gamla skadan till sist inte höll för en synnerligen oplanerad och ytterst ovälkommen harjakt var det inget att göra mer. Vi kommer att sakna henne väldigt mycket. Rally var en självklar profil här hemma och lämnar ett stort tomrum efter sig. Hon kommer självklart snart att få sin egen plats på vår "In Memoriam"-sida.


I lördags arrangerade Nina en valpträff i ridhuset, där alla de Netflix-valpar som finns i närområdet glädjande nog var med, busade och hade kul ihop. Fantastiskt kul och förhoppningsvis blir det fler sådana träffar framöver!

Glada valpar och valpägare!!
Syskonträff under gemytliga former.

Så har - äntligen - träningen kommit igång igen för säsongen på hemmabanan Cimbria. Den här söndagen var Nina iväg med våra tävlingshundar som fick sina första banjobb efter vintern.


Ditzy Doo var taggad till tusen när hon äntligen fick sträcka ut för första gången efter sin valpkull, se videon nedan.

Luolanto blev klar med sin licens i höstas men hade väl nästan hunnit glömma vad han skulle göra när det nu var dags igen för en sprintträning. Men han kubbade runt på ett bra sätt och med några träningar till innanför "västen" ska han nog kunna vara redo för att debutera.


Flying Fifi hade ett hopplöst 2020 med coronastängda banor, sedan löp och efter det en oturlig skavank, så det blev bara några få lopp. Nu är det meningen att hon ska få lite mer kontinuitet i träning och tävling. Hon såg fin ut i sitt träningsjobb, men lär behöva fler för att hitta formen på allvar.


Clara, vår whippet-tjej som blev fyra i tik-SM förra året, har nog också haft det lite för bra under vinterhalvåret. Hon gjorde en helt okej sprintträning, men har några tiondelar att kapa innan det blir tävlingsdags.


Extra kul att Lone hade med Say Grace till banan. Hon visade en extremt lovande talang för släpharen och var dessutom hjälpsam nog att bära tillbaka den till matte. Snacka om mönsterbarn :-)


Efiie Trinket fick också springa och såg lika glad ut som vanligt, precis som matte Inga-Lill.

Hon är veteran nu, men har säkert en säsong till i kroppen. (Ja, Effie, alltså...)


Med detta får vi hoppas att vi fått med det viktigaste den här gången. Förhoppningsvis blir det säsonmgsdebut för tävlingshundarna i samband med Cimbrias midsommartävlingar och om husse lyckas med sitt tjat kanske dessutom någon vecka innan :-)


Vi får se vad tränaren säger...

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page