top of page
  • Skribentens bildArtur

Mot nya mål efter en lång vinter

Uppdaterat: 11 apr.

2023 var ett händelserikt år som gav en del härliga minnen men också många besvikelser. Efter en dessutom tung och lång, mörk och kall vinter ser vi nu ändå ljuset i tunneln samtidigt med våren och värmen och gör en liten omstart i vårt hundkappliv.


Charlie (Blidingia Mo Salah) börjar bli redo för att ta sin sololicens.

Det har hänt en hel del hos oss under höst och vinter, några hundar har lämnat oss för nya ägare, och även som det är tråkigt att skiljas åt så är vi glada över så fina hem de har fått.


Perissa Bay fungerade inte alls i vår miljö och har flyttat till duktiga nya tränare på danska sidan, gänget bakom Sweetie Belle. Vi håller alla tummar vi har för att de ska passa bättre ihop så att hon får visa den enorma fart som vi vet att hon har i kroppen.


Luolanto fick ett nytt hem utanför kapplöpningen och stortrivs med sin nya familj. Han kapplöpningskarriär har varit makalös och han har kvar banrekordet hemma på Cimbria.


Better Call Saul har fått göra en omstart i Danmark även han, hemma hos Heidi och Jesper, som vill ge honom en ny chans på banan. Han visade stor talang innan han drabbades av coursing och fick en lång paus och vi hoppas att han hittar tillbaka till sin grundkapacitet.


Vår trotjänare och kungen av Bonderup, Il Divo, förlorade vi tyvärr i sjukdom i början på året, och huset blev sig inte alls likt utan honom. Han är väldigt saknad och han lämnade ett stort tomrum efter sig.


Il Divo – Europamästare och St Leger-vinnare – har lämnat ett stort tomrum efter sig i Bonderup.

Hemma har vi då kvar två ”ålderspensionärer” (Ditzy Doo och Loka Linn) och en ”sjukpensionär” (Bella Ciao) – som inte kommer att tävla mer – samt två rookies som ska äntra banorna i år, Blidingia Mo Salah/Charlie (G) och Blidingia Star Lord /Dino (W).


Det är där vi väljer att lägga oss under den närmaste framtiden, en (förhoppningsvis snart starklar) grey och en påläggskalv i whippetformat. Det känns lagom så, sedan får vi se hur suget evetuellt utvecklar sig under säsongen.


Vi har förstås också svärmor/mamma Inga-Lills whippets Lova (Akali) och Tingeling (Ad Astra) att hålla tummarna för. Och en rad fina uppfödningar runt om i Sverige och Danmark, förstås.


Med Inga-Lills hundar blev det ändå full hundbuss till Cimbrias träning i söndags.

Charlie gick första gången från stängd bur fram i söndags och överraskade oss med en fin tid på 18.48 (handklockad). Det ser lovande ut!


Dino får gå efter släphare, det gjorde även syrran Ad Astra/Tingeling som Inga-Lill har. Det är stor jakt och ser ut att vara rejäl fart i dem! I maj får de jaga maskinharen, och i augusti får de ta sina tävlingslicenser.


Även ”halv-storasyster” Akali tränade, tog en sprint på fina tiden 20.38 (handklockad). Ska bli väldigt spännande att se hur hon utvecklas i år med fyra K1-lopp med sig från 2023.


Utöver våra egna hundar så har vi alltså väldigt många uppfödningar att följa, vilket är om inte ännu lite roligare, eller minst lika roligt som att följa våra egna hundar.


Dino (Star Lord) kollar sociala medier efter sin släphareträning :-)

Lones Blidingia Say Grace/Gracey och Blidingias Miedema/Maggie gick ett träningslopp tillsammans i söndags. Maggie vann loppet på finfina 18.38, och Gracey, som dels är mer medel och stayer, och som dessutom är mellan löp och valpvecka, var inte långt efter på fina tiden 18.55 (handklockat).


Helgen innan gick Tinas Blidingias Rapinoe ett träningslopp tillsammans med Holst unga tik Gilliaps Akashi, det blev en jämn start sedan drog Rapinoe ifrån, det såg riktigt bra ut.


René och Susan har två greyhounds och två whippets från vår kennel, alla fyra var på banan i söndags. Vieira Da Silva och Sawa gick var sitt sololopp.


Silva som bromsat i sprintkurvan löpte nu mer jämnt, och med utveckling och självförtroende så kommer också farten att komma, 19.36 blev dagens tid.


Syrran Sawa har varit full av självförtroende hela tiden, och gick sitt sololopp på fina tiden 18.86 (båda handklockade). Ska bli jättespännande att följa dem under säsongen!


Deras whippetvalpar Nova Prime och Gamora fick likt Dino och Tingeling nöja sig med släphare.


Vi får också rapporter runt om från valpköpare som inte är med i Cimbria som likt oss börjar se fram emot våren, värme och hundkapplöpning.


Vi har tex några nya hundkappare på gång, både Rocket Racoon och Groot´s ägare som siktar på utbildning både för sig själva och sina hundar så de kan ut och tävla när det blir dags. Och flera andra från övriga kullar, det är så kul att följa er på och utanför banorna!


Och vi tycker det är minst lika kul att få in rapporter från de som inte tävlar, det är ett nöje och en livskvalité att få höra om alla upptåg och äventyr som pågår där ute.


Vi har mycket att se fram emot 2024, hoppas vi ses ute på banorna sunt om i Sverige och i Danmark!

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page