top of page
  • Skribentens bildArtur

Midsommardag i Tommarp

Det blev som traditionen bjuder en midsommar i Tommarp även det här året, även om det nu inte som brukligt var i form av en tävlingsdag, tyvärr, utan träning med medlemsmöte. Hur som helst var det trevligt ändå, med härligt soligt väder, socialt umgänge, fina träningslopp, lite musik som banans speaker hade med sig - för att skapa lite tävlingsaura och stämning.


Samtliga som tränade fick dessutom lite uppmuntran i form av godispåsar.


Sedan ska vi inte glömma gofika efter tävlingarna förstås.

Midsommarfika med Cimbriagänget

Från Blidingia Racing hade vi "bara" tre hundar med oss som skulle ut på banan. Effie Trinket fick springa medeldistans och även om hon blev lite trött till slut så skötte hon sig som vanligt bra och presterade ungefär som väntat. Snart är det dags för tävlingspremiär för henne, om vi bara kan komma iväg till någon bana som tävlar vill säga.


Detsamma gäller för MB Clefairy som sparrade emot MB Anakin den här gången och det blev ett riktigt jämnt träningsrace där de båda var jämnsides över mål (Anakin en hundradel före), så det var ett perfekt genrep i händelse av att vi hittar en tävling snart.

William & Clara fick "leka" med familjen Tapanis Anakin.

Nedan syns Claras löpp mot Anakin.

Till sist släppte vi vår unghund Luolanto (Louie) som fick jaga matte med trasa i handen ett par korta repor på banan. Om två veckor är han gammal nog att prova riktig hare så lika bra att bekanta sig med omgivningarna. Det gick toppenbra med lite hjälp av uppfödar-Malin och lillhusse William som nu även har en "egen" greyhound såg hur nöjd ut som helst.

Louie hade ett helt entourage med sig när han gjorde "banpremiär"

På hemmaplan fick övriga nöja sig med vanliga promenader denna dag. Närmast tävling är Ditzy Doo medan Chill'n Chilali fortfarande behöver vänta ut sin valpvecka och Flying Fifi har lite rehab kvar.


I skrivande stund vet vi inte om det blir lopp till oss i Borås, eller om det är Kallerup som blir nästa anhalt i början av juli. Det återstår att se.

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page