top of page
  • Skribentens bildArtur

Mad In Motion och Danish Dynamite dagens höjdare

Mad In Motion och Danish Dynamite befäste sina positioner som kungar av Öresundsregionen i samband med lördagens tävlingar på Kallerupbanen. Den förstnämnde vann St Leger – den andre slog ett imponerande banrekord på sprint.


Prispallen i danskt St Leger 2022 på Kallerupbanen.

Jättestor pokal att bära hem för vinnaren...

Annette Forsbergs stjärna Mad In Motion tycks vara oslagbar på medel- och stayerdistans på Kallerup. Den här lördagen dominerade han danska St Leger i princip från start till mål efter en ovanligt stark första raka. Det var fjärde danska starten 2022 och fjärde segern. Oddset på 2,5 gånger pengarna nästan oförskämt högt.


Mad In Motion i klar ledning in på upploppet.

Sista halvvarvet jagades han av gamle tuffingen Bernies Joe (Jan Hansen/Ewa Johansson) och danska stjärnskottet Rise And Shine från Jylland – men gick helt enkelt inte att fånga. Dubbelt svenskt på pallen, men segern alltså till Cimbria HK och Mad In Motion som tog hem 3000 danska kronor och ett för året nytt vandringspris, nästan större än matte Annette...


Frågan är vad som väntar härnäst, det fick bloggen inget bra svar på från tränaren. Klart är att Copenhagen Cup om två veckor är i kortaste laget (sprint).


Den som kommer att bli storfavorit i det loppet är i stället Mazhar Iqbal Khans irländare Danish Dynamite som onekligen går från klarhet till klarhet.


Danish Dynamite är snabbast genom tiderna på Kallerupbanen.

Den här dagen gick han visserligen "bara" i ett graderat sprintlopp på sin hemmabana, men i stället satte han färg på tävlingsdagen genom att smälla till med ett fantastiskt banrekord.


15,88 var inte bara grymt, det var en rejäl putsning av Scroggy Flys gamla banrekord 16.15 från 2012. Tio år fick det rekordet leva, men nu är det alltså slaget. Vilket också är ett bevis på vilken fin bana som KVF bjöd på den här dagen.


Mad In Motion och Danish Dynamite var dagens huvudnummer, men det bjöds förstås på fler fina prestationer.


Ett fint whippetlopp vanns till exempel av 7HS Anna och Claes Trulssons YM:s Helix på mycket snabba 17,37, en tid som belönades med en k04-klassning. Tvåa här JoeBlack Globeglass opch trea YM:s Amazon.


YM:s Helix kopplade greppet redan på startrakan..

Snabbast på medeldistans var hemmahunden Blue Dipper, ägd av Mads Praem och tränad av Föhns/Sötofte. Det var hundens tredje raka på hemmabanan och fler lär säkert vara att följa om formen fortsätter vara så här stark.


Tiden blev M1-klassade (dagens enda) 28,95 i ett lopp där helsystern Black Baccara Rose var tvåa och svenske Luolanto, för dagen oväntat blek totofavorit, kom trea.


Två debutvinnare fick vi se. På whippetsidan Cimbrias och Maria Kvists Siggy som närmast höll undan för gamle tuffingen Elmer -- och på greyhoundsidan hemmahunden, Lene Larsens import Dooleydoo som tog sin första seger i andra starten.


Lene Larsen tog för övrigt en dubbel eftersom hon även tränar Devaj 1976 Kenya som vann ett av dagens whippetlopp.


Näst bästa segertiden på sprint hade Föhns/Sötoftes danska Puppy Derby-vinnare Blinded By Science som vann på 16,42. Det var unghundens sjätte seger!


Karin Millings fina tik Silverhill Josie, som vann Mustang Sally Memorial på sprint härom veckan i Skåne, visade nu att hon klarar även medeldistans på ett bra sätt genom att vinna ett M2-lopp på 29,27.


Veteranloppet blev tuffare än väntat då Aleta ledde i det längsta och det var först precis på mållinjen som gamle Pennys Shiner (Rikke Bankov, GGK) hann ikapp och förbi.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page