top of page
  • Skribentens bildArtur

Luolanto vann Copenhagen Cup!

Då är säsongen igång för oss också – och det började på allra bästa sätt, överträffade alla förväntningar. Inte bara det att Luolanto vann Copenhagen Cup – dessutom vann två av våra uppfödningar och lilla Lova fick sin tävlingslicens.


Luolanto har kopplat greppet på Danish Dynamite och "Sci-Fi" (Blinded By Science).

Louie flööög ut ur boxen....

Storloppet först, så klart. Davantisuppfödde Luolanto (Ballymac Best – Madame) mötte några av de allra bästa hundarna som finns i Skandinavien och kunde på förhand bli allt mellan tvåa och fyra, tänkte vi. För Danish Dynamite hade vi ju inte besegrat tidigare och det hade ingen annan svensktränad hund heller lyckats med. Det kunde ju inte gå...


Men jodå, det var precis vad det gjorde.

Louie tog en sån där pangstart som han kan göra ibland när han är flera längder före de andra direkt ur box – och den här gången släppte han inte in de andra i matchen igen. Han tog kurvan bättre än vanligt och bara vann. Det var 15:e segern i karriären.


William, Nina och Luolanto.

En fantastisk merit! Det var första gången vi vann just Copenhagen Cup – och att dessutom få vara före fantastiske Danish Dynamite och otroligt explosive Blinded By Science dessutom på samma gång var en ynnest att få vara med om.


Det blev ännu bättre.


Lone Kvistbos Say Grace (Greycraft Lego – Ditzy Doo) vann direkt i sin årsdebut mot goda motståndare. Hon tog en snabbstart, blev passerad – men kämpade sig tillbaka, visade god distanstålighet och knep segern på mållinjen. Riktigt kul och stort grattis till kompis Lone!


Say Grace in action!

... och på pallen med matte Lone Kvistbo.

Dessutom vann brorsan Better Call Saul (Greycraft Lego – Ditzy Doo) också sin årsdebut och tog dessutom på kuppen sin tredje raka seger. Han hade hård konkurrens hela vägen av mycket lovande Cherry Bomb men visade stor styrka och lyckades hålla sig före vid målpasseringen.


100 procent, alltså. Nästan osannolikt bra. Man fick nästan nypa sig i armen efteråt.


Better Call Saul ("Duplo") i ledningen.

... och på pallen.

Som vanligt bjöd KVF på en underbar tävlingsdag med trevligt bemötande, perfekta förutsättningar och fin service runt banan. Vi tackar för det hjärtliga mottagandet.


Svärmor Inga-Lills whippet (vår uppfödning) Blidingias Akali (Yankees Dalton – MB Clefairy) fick hjälp av Plupp och pappa Yankees Dalton att ta sin tävlingslicens och skötte sig jättebra. Hon duellerade hela upploppet med Dalton och knep honom på mållinjen på en låg 18-tid. Ett helt perfekt licenslopp av lilla "Lova"! Nu är första valpen ur den kullen alltså tävlingsklar!


Blidingias Akali (Lova) duellerar med pappa Yankees Dalton i licensloppet.

... och snygge kompisen Plupp fick finna sig i att komma trea.

Sedan hann vi även med att köra en träning med vår importtik Perissa Bay (Pestana – Affane Maisie) vars syskon börjat gå snabbt på Irland. Snart kan nog även Perissa vara mogen för att ta sin licens.


Perissa Bay i kurvan.

En bonus förstås också att vi fick träffa några av valparna (numera unghundar) från kullen mellan Il Divo och Ditzy Doo som var med på banan och miljötränade. De ser jättefina ut allihop.


Av våra tävlingshundar saknades den här gången Bella Ciao (Greycraft Lego – Ditzy Doo), vilket beror på att hon är mellan löp och valpvecka och inte har huvudet med sig alls för närvarande, speciellt som kompisen MB Clefairy är dräktig här hemma... Bella kommer nog ut för årsdebut lagom till Cimbrias midsommartävling.


Och whippetvalparna efter Joe Black Globe Glass, ja de hoppas vi tittar ut i slutet av maj.


Det var allt för den här gången! När nästa tävling blir av vet vi inte riktigt ännu, kanske först nästa gång Kallaerup kör race eftersom vi tvingats ställa i 6.e maj hemma på Tommarpsbanan. Eller så drar Nina med ett par hundar till Borås, vi får se.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page