top of page

Louie tvåa i Copenhagen Cup

Tillbaka på sprinterdistans fick Louie chansen i Copenhagen Cup mot de bästa danska sprinthundarna denna soliga septemberlördag - och oj, vad nära att han tog hem det fina storloppet! Det blev till slut en riktigt stark andraplats, bara tre hundradelar efter rutinerade Kallerupspecialisten Black Beast of Aargh.


Det var första gången på sprint på Kallerupbanan och därmed första gången i den tekniskt svåra sprintkurvan i full fart och helt perfekt tog han den inte, men var ändå ytterst nära att hinna fram. Kort efter mål var han dessutom förbi, men det är ju mållinjen som gäller.

Louie duellerar med Black Beast of Aargh på upploppet. Foto: Ib Borg

Kurvan i Copenhagen Cup. Notera att Martin tycks mer intresserad av sin kamera än av upploppet ;-) Foto: Ib Borg

Att komma tvåa i den danska sprinteliten är ändå riktigt stort, Louie var bland annat före Bubas Rocket i mål, och särskilt som vi pratar om en rookiehund som bara gjort åtta starter än så länge.


En prestation vi är mer än nöjda med även om det såklart alltid är retligt att missa segern med några hundradelar..


Nu blir det förmodligen att fortsätta leta något nytt trevligt sprintlopp framöver, men först ska alla hundarna ha minst en veckas tävlingspaus.

Louie på prispallen med Nina & William. Foto: KVF

Flying Fifi var uppe i M2-klass efter några fina insatser i somras på medeldistans och fick möta mer rutinerade syrran Blackberry Lily och nyblivna St Leger-vinnaren Black Lotus i ett tufft lopp med bara tre hundar. Vi hade ställt in oss på att vara nöjda med tredjeplatsen i det sällskapet, men Fifi gjorde det riktigt bra och det var målfoto till slut mot Black Lotus.


Ett målfoto som visade att de båda hade exakt samma tid, men Lotus var en nosknapp före.


Så det blev en tredjeplats som väntat, men med mersmak och ännu ett nesligt målfoto som gick till vår nackdel.


Sånt är racinglivet ibland.

Flying Fifi i gult täcke. Foto: Ib Borg

Effie Trinket älskar att springa trots att hon varit veteran ett helt år nu och hon hade riktigt kul på banan, vilket märktes tydligt både före och efter loppet enligt Nina. Dessutom hade hon nu, med ett lopp i kroppen, krafter nog att ta sig upp på prispallen som trea. Inget snigelvin den här gången alltså.


Det blir säkert fler lopp för henne innan den här säsongen är slut!

Effie Trinket i det blå täcket. Foto: Ib Borg

Stilstudie på Inga-Lill och Effie. Foto: Ib Borg

Tyvärr kunde jag inte vara med Nina, William, Inga-Lill, Martin och Olivia (som följde med över för första gången och enligt uppgift tyckte det var trevligt) - helgjobb med hockey och diverse fotbollsmatcher kom i vägen.


Men innan jobb blev det lunchpromenader med hemmavarande hundar och bland annat fick Kung Divo visa unghundarna Bella och Duplo hur man uppför sig - och vad man gärna bör hålla utkik efter på rundan :-o


Man kan väl säga att den gamle mästaren skötte sig utmärkt och hans unga padawans visade att de är väldigt läraktiga...


Divo har spanat in nåt intressant ute i fältet och Bella & Duplo vill förstrås också se vad det är...

I morgon söndag ska de gula yrvädren förmodligen följa med Nina ut på Tommarsbanan en sväng och vad jag förstår ska Clara (MB Clefairy) också få springa av sig lite.


Sen får vi väl sätta oss ner och kolla propositioner.


Sköt om er till nästa gång!

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page