top of page
  • Skribentens bildArtur

Louie trea i Dansk Mästerskap

Första besöket i Danmark på nästan ett år! Helt underbart att äntligen få tävla på fina Kallerupbanen och träffa hundkappvännerna på den danska sidan bron!


Men sedan har det ju sina sidor att inte tävla eller ens träna på en bana på väldigt länge. Våra hundar var inte riktigt kompisar med banan den här gången och fick till ovanligt dåliga starter. Sedan hjälpte det ju inte att det var dansk debut överhuvudtaget för Luolanto - som dessutom gjorde sin allra första start på medeldistans.


Men varför gnälla? Louie fick ingen bra start ur box och blev tillika faktiskt lite trött på upploppet - men han sprang ändå in på en tredjeplats i DM och fick med sig prispengar, pokal och en liten blomma hem. Han kommer att lära sig av erfarenheten och vi är stolta över en pallplats i DM för hanarna!

William och Luolanto (Och Nina förstås) på tredje plats i DM.
William och Louie
Skörden med hem från Kallerup - inklusive Claras "snigelvin" för långsammaste tiden...

Flying Fifi fick också en ovanligt dålig start när favoriten Pennys Hera gick direkt från box sex och ner till railen. Sedan gjorde hon ett klart godkänt lopp och även om hon missade pallen med några hundradelar gjorde hon en bra prestation mot mycket tufft motstånd.


MB Clefairy var med mest för att underhålla formen mot extremt tufft motstånd och fick dessutom flera "bumpar" på startrakan. Hon hamnade utanför prisplaceringarna för första gången i år - kom faktiskt sist i mål - men vi glömmer det och går vidare. Dessutom gläder vi oss enormt mycket åt att hennes helbror MB Bulbasaur kom in på en mycket meriterande andraplats efter omöjlige Flying Super Kid.

William och Clara på väg till start

Apropå MB Clefairy så har vi ju inte skrivit här att hon är klar med sitt gulddiplom! Efter tredjeplatsen i Alingsås härom veckan, dit hon fick åka med kompis Lone Kvistbo, var det klart att hon noterat sin 20:e elittid. Tio på sprint, nio på medel och en på lång distans!


En stor bedrift av "Clara" som nu egentligen bara saknar den där tionde elittiden på medel för att förutom gulddiplomet även samla in två fina silverdiplom.


Kanske kan det bli läge för tian hemma på Cimbria nästa vecka?


Dit siktar vi hur som helst med hela gänget - Louie, Fifi, Clara och Effie Trinket.


Hoppas att vi ses där!

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page