top of page
  • Skribentens bildArtur

Louie slog den danska sprinteliten

Ibland har man en sån där riktigt magisk dag på kapplöpningsbanan och just så var det denna höstiga lördag i danska Kallerup. Louie (Luolanto) slog till med ett riktigt superlopp i Själlandsmästerskapen på sprint och vann!


Senast han var ute var på medeldistans i Aliingsås och det gick inget vidare. Men så fick han gå en mentalt stärkande träning hemma på Tommarpsbanan och efter det tog vi ut honom på favoritdistansen (sprint) igen i Själlandsmästerskapen.


Ett tuff lopp, absolut, mot den danska sprinteliten med Kallerupspecialisten Black Beast of Aargh, starka sprintern Bubas Rocket, Sir Jeffrey som faktiskt var obesegrad på Kallerupbanan fram tills denna dag, och Deelish Johnny som kom direkt från en formstark seger på Bjerringbrobanan.


Men Louie utmanade Black Beast ända in på mållinjen senast de möttes, så vi anade att han kunde ha chansen om han fick till starten. Och särskilt som han sett så grym ut på träning på hemmabanan veckan innan.


Han prickade starten riktigt bra den här gången och dök ner till rail in i kurvan i ledningen. Sedan var det faktiskt ingen som kunde ta honom, även om Black Beast of Aargh gjorde ett bra försök att hinna ikapp. Det blev alltså revansch på "besten".

Louie, Nina och William - lika glada alla tre.

Louie förbättrade sitt Kalleruprekord till 16,65 och såg hur nöjd ut som helst efteråt. Precis som lillhusse William.


För att göra det hela ännu bättre så gjorde Flying Fifi också sin bästa prestation hittills på Kallerup när hon kom tvåa i Själlansdmästerskapen på medeldistans (för tikar) och kom i mål som tvåa på 29,11. Bara systern Blackberry Lily före i mål. Och Fifi såg riktigt stark ut, även om hon inte kunde komma ikapp syrran som fortfarande är lite snabbare.

Fifi tvåa efter helsystern Blackberry Lily.

Flying Fifi kommer att få fortsätta på medeldistans och det vore kul att prova henne på 550 nån gång nästa säsong. Men nästa uppgift blir danska Breeders Cup, där vi känner att hon som danskfödd givetvis måste få chansen - om hon kommer med.


Vad Louie gör nästa gång vet vi inte ännu, men hemmatävlingarna på Cimbria är i varje fall ganska givna.


Lite sorgligt var det dock att en av våra trotjänare nu tävlat fördigt. Vi upptäckte på plats i Kallerup att Effie Trinket haft en blödning i en gracilismuskel så någon start blev det tyvärr inte och eftersom hon går in på sitt andra år som veteran finns det inte nåpon anledning att riskera något framöver heller.


Vi tackar Effie för allt - och duktiga matte Inga-Lill - och önskar lycka till med livet som pensionär. Och vad gäller Inga-Lill så får vi snart plocka fram en ny adept som hon kan tävla med ;-) Kanske blir det en whippet?


Vi tackade av Effie med ett sista symboliskt besök på prispallen där hon stod för ungefär ett år sedan när hon vann det som skulle visa sig bli sista segern. Tack för allt!!!

I morgon (söndag) ska Nina till Cimbria HK:s träningsdag och där ska Ditzy Doo träna samtidigt som unghundarna Bella och Duplo ska få jaga lite släphare är det tänkt.


Men nu blir det förstås lite bubbel för att fira årets nionde seger och den första i ett lopp med segertäcke. Tack för det Davantis Luolanto!


Morbror Divo såg väldigt stolt ut när Louie kom hem till kenneln. Han har gjort ett bra jobb som mentor och säkert berättat hur det kändes när han själv blev Själlandsmästare för några år sedan.


Tack KVF för en härlig day at the races!


Här är Louies lopp, filmat av KVF:93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page