top of page
  • Skribentens bildArtur

Licensen klar för ”Charlie” – och ett nyförvärv

Veckoslutet har bjudit på en hel del kul hos oss och det roligaste såklart att vi åter har en tävlingshund här hemma. Blidingias Mosalah a k a ”Charlie” tog sin fulla tävlingslicens med hjälp av sina kullsystrar hemma på Tommarpsbanan.


Charlie (Blidingia Mo Salah) är nu en licensierad tävlingshund.


Charlie fick springa med två av syrrorna som stod på pallen i samband med Kallerups premiärdag – Rapinoe och Miedema – samt med Vieira da Silva som även hon var ute efter att ta sin licens.


Det gick hur bra som helst. Charlie vann ett ganska tätt och spännande lopp och blev godkänd. Dessutom blev även syrran Silva godkänd i samma lopp. Så bästa tänkbara utfall.


Men det var förstås fler Blidingiahundar på banan:


Silvas kompis Sawa gick ett träningslopp för fösta gången på medeldistans, tillsammans med starka storasyster Say Grace, och hängde på bra nästan hela vägen, men blev av förklarliga skäl lite trött mot slutet.


Lova (Akali) gick ett T3 på medel och var tvåa efter Whatgoodissaturday och höll farten fint fram till harstopp där hon var först.


Tingeling (Ad Astra) och Dino (Star Lord) gick släphare från öppen box, i maj får de gå efter fast hare. Tingeling hade faktiskt samma split som storasyster Lova fast på släphare (medelbox till mållinjen) vilket är lite kul då hon alltså redan visar stor snabbhet trots att hon är ett år yngre.


I Danmark har det varit tävlingar på Midtjysk Greyhound Stadion och dit for Kenneth Bendtsen med Benzema (Il Divo–Ditzy Doo) – som vann sitt lopp på en alldeles utmärkt tid.


Första årssegern och fler kommer säkert. Stort grattis!


Blidingias Benzema vann i Bjerringbro.

Vi passar också på att avslöja att vi fått en ny familjemedlem. ”Jazza” eller egentligen Stunning Rose (Storm Control – Highview Lilac) har flyttat hem till oss.


Vi tackar Sinikka Aalto för en fantastisk trevlig och väluppfostrad tik som redan bott in sig bra i sin nya flock och redan är en väldigt omtyckt familjemedlem.Jazza har fina meriter med sig. Hon har sex segrar och totalt 16 pallplatser på blott 21 starter och var bland annat tvåa i tik-SM-finalen 2022, bara två hundradelar slagen av fantastiska Cayenne!


Hon har dessutom vunnit på mycket goda 32,04 över 550 meter på Åkers Kanal vilket visar att här finns både fart och styrka.


Hon fyller fem år i maj och ska förmodligen få prova på lite veteranlopp i år, men tanken är väl också att hon så småningom ska bidra till återväxten på kenneln.


Välkommen till Bonderup, Jazza!

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page