top of page
  • Skribentens bildArtur

Kung Louies första seger i Danmark

En riktigt härligt varm dag på fantastiska Kallerupbanen toppades av att Luolanto, även kallad Kung Louie, vann sitt första lopp på medeldistans - tillika sitt första lopp i Danmark.


Ska man testa medeldistans med en rookie så passar det ju bra på Kallerup som har den snälla distansen 460 meter. Första försöket härom veckan gick sådär, han blev lite stum på upploppet i DM (trea i mål) men fick å andra sidan ett stopp i starten också som skulle repareras.


Nu gick det bättre.


Louie sänkte sig med en halv sekund, från 29,75 till 29,23, och lyckades trots sin explosivitet första 300 meterna hålla undan för favoritspelade talangen Kazan City med en längd till mållinjen.

Louie var riktigt på hugget och tog sin fjärde seger. Foto: Ib Borg

William, Nina och Louie överst på pallen.

Vi tror fortfarande att Louie kommer bäst till sin rätt på sprint, men nu verklar det faktiskt finnas utveckling i honom även på lite längre distanser, vilket känns kul. Det ska bli intressant att fundera över nästa uppgift.


Oddset 2,73 var förresten klart tacksamt :-)


Kul också att syskonen Alonso, Avellano och Aviva gjorde så bra ifrån sig på Åkers (två segrar och ett andrapris). Stort grattis till uppfödaren Malin och Kennel Davantis som alltså kunde räkna in tre segrar för kullen på en och samma dag.

Nina och Louie värmer upp med lite gymnastik :-)

På väg till start...

Flying Fifi fick testa sprint den här gången och gjorde det förträffligt, även om hon fick lite bekymmer i den snäva sprintkurvan. Det är dock tveksamt om hon under några omständigheter skulle kunnat rå på Black Beast Of Aargh som på en bra dag är en stark K1-hund. Nu hade han dessutom en bra dag och gick också dagens snabbaste tid. Fifi kom i mål som stark tvåa på 17,04 och det är vi helt nöjda med.

Fifi tvåa efter Black Beast of Aargh.

MB Clefairy, vår whippetstjärna, fick hänga med och möta de snabba danska konkurrenterna även den här gången och hon gjorde sannerligen inte bort sig. 17,99 var nytt "pers" på Kallerup, hennes snabbaste tid någonsin i Danmark - och snabbare än åtminstone två greys denna dag (!!). Dessutom bara fyra hundradelar slagen av Yankees Dalton.


Hon kom dock ändå sist (trea) i loppet och fick därför en flaska "snigelvin" med sig hem. Trots personligt rekord :-D


Nästa gång får hon tävla på hemmaplan igen, men det är knappt man kommer att våga kolla in sprintklassningen...

Clara på pallen.

Vi hade även med oss svärmor Inga-Lill och hennes veteran Effie Trinket den här gången. Effie som inte har hunnit träna särskilt mycket ännu i år och gjorde sin första start för säsongen, fick några knuffar på första rakan och kom i mål som sista hund. Men nu fick hon i varje fall en genomkörare för kommande övningar under hösten!

Inga-Lill och snygg-Effie.

Kallerup VF körde St Leger den här dagen, ett lopp som Louies morbror Il Divo vunnit åt oss på 42,0 (2016) och det var kul att se att hans prestation hade stått sig ganska bra även i år, då Black Lotus vann på 42,16. Det var hur som helst ett riktigt spännande lopp i vilket Black Lotus och Liam duellerade huvud vid huvud nästan hela loppet innan den förstnämnda kunde avgöra på upploppet.


Bara att tacka Kallerup VF för en underbar lördagseftermiddag!59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page