top of page
  • Skribentens bildArtur

King Divo is back on track

Underbart vårväder i dag på danska sidan och fullt med träningssugna hundar på Kallerupbanen. Men så börjar ju också den danska säsongen redan på lördag (!) när Bjerringbro slår upp sina portar för första gången 2019. Sedan är det Kallerups tur och så är vi igång på allvar med ännu ett spännande hundkappår.


Vi åkte över med en busslast själva den här gången. Il Divo fick äntligen bryta vardagstristessen och ta ett varv på banan och som han njöt av det! Sällan man ser en hund så genomglad. Trasan fick vad den tålde och svansen gick som en propeller.



Il Divo har spanat in haren...


Kungen är tillbaka. Sen får vi se om farten räcker nu när det är andra veteransäsongen, men stormtrivs med livet gör han i varje fall. Killen som vann alla fem veteranlopp han ställde upp i på Kallerupbanen under 2018 tänker i alla fall ge det ett försök även under våren... Pensionärslivet får vänta lite till.


Chilla och Katniss gick tillsammans och lite oväntat visade lilltjejen ingen som helst pardon. Hon var lika snabb längst startrakan och blåste förbi efter svängen. Hyfsat taggad, alltså... Ett härligt träningsjobb och det ska bli spännande att se hur hon utvecklats under vintern när det så småningom blir riktiga tävlingslopp.



Chilla blåser förbi en lite lätt förnärmad Katniss som får ta revansch nästa gång... Foto: Ib Borg

Chilla och Katniss direkt efter start. Foto: Ib Borg

Husse och matte med var sin hund efter träningsjobbet. Foto: Ib Borg


Clara (MB Clefairy) fick sträcka på sig och såg riktigt vass ut även hon. Där ser man faktiskt att vintern gjort nytta och lillhusse William var väldigt nöjd efteråt.



William var mycket nöjd med sin Clara efter dagens träning.


Rally fick stanna hemma då hon inte är helt färdig med sitt löp ännu. Men kanske nästa vecka.


Så fick vi även säga hej då till Max (Vinyl Scratch) som efter sin skada i somras nu kommer att bli sällskapshund hemma hos Lise Smith på Jylland där han får bo tillsammans med syrran Apple Bloom. Han kommer att stortrivas där, det är vi helt säkra på... och han verkade hur nyfiken som helst på sin nya Borzoikompis dessutom. Lycka till, Max!



Lise och Max på väg mot nya äventyr.


Bara att önska alla en härlig påskvecka och hoppas att vädret är snällt även mot er som bor lite längre upp i landet.


Månadens Hundkapps första nummer för året är förresten redan under produktion. Jag har börjat lite försiktigt med lite vimmelbilder från Årets Hund-galan som blev superlyckad. Har du inte tecknat dig för en prenumeration ännu så är det verkligen hög tid så vi vet hur många exemplar vi ska förhandla offert om med tryckeriet. Vänta inte tills det blir för sent...


Det är bara att gå in på fliken Månadens Hundkapp och klicka på "Årsprenumeration 2019". Eller klicka direkt här.


Ha de gott!


59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page