top of page

Hundkapp i dagarna två!

Tillsammans med min trogna co-trainer styrde vi kosan mot Borås även denna helg. MB Clefairy stod för en gångs skull bra till klassningsmässigt i sitt lopp. Men hur pigg och glad och arbetsvillig hon än är hemma, så visade både tiden och klassningen att ärlighet inte är något hon håller högt just nu några veckor efter löp.


Hon var bra med i starten, men tröttnade. Så en sistaplats för henne men en husse som ändå var nöjd med hennes insats. Och Clara själv såg glad och nöjd ut!


Effie Trinket gick ut i ett klass 4/5 lopp på 492. Hon vill ha box 1 och fick box 3. Gissar att hon försökte ta sig ner, det blev lite trångt, och då bromsar hon för att sedan ta fart igen. Men då är det ofast svårt att plocka några positioner. En femteplats för henne blev resultatet, men hon älskar att vara ute och tävla så hon var lika lycklig för det!

Knasbollen Effie - en stilstudie. :-D

Vi hade även med oss Ditzy Doo, eller "Dirty Doo" som hon blev omdöpt till uppe i domartornet! Hon fick gå ett sprintlopp solo, 19.12 blev tiden, nu vet vi definitivt att hon fungerar fysiskt.


Så en lite medioker dag resultatmässigt, men det vägdes upp av känslan av att få vara ute och tävla igen och känna av stämningen se den andra spännade lopp!

Trots 30 mil tur och retur!


Vi hann inte vara hemma länge förrän det var dags att stiga upp morgonen därpå och packa hundbussen igen med ett gäng nya hundar. Min lilla co trainer William steg tappert upp, för idag skulle hans Luolanto få jaga efter den fasta haren!


Det var debut både för William och Louie med handsläpp, och båda skötte sig utmärkt! De två kommer att gå hand i hand mot tävlingslicens för Louie, så härligt att se dem tillsammans!

William och Louie redo för första handsläppet
Kung Louie, prinsen av Bonderup.

Chill´NChilali och Il Divo skulle gå en sprint, men på plats planerade vi om så de fick gå två handsläpp istället genom en kurva och halva bortre långsidan. De fick sträcka ut och matte fick lite motion genom att agera hare. Alla tre nöjda och glada! Och tack Jeanette för hjälpen med handsläppen på Chilla och Divo, verkligen guld värt!


På Kallerupbanan gladdes vi år att Ditzys och Rallys syster Fluttershy (Föhns/Sötofte) tog första segern för säsongen i hällregnet och stjärnsystern Sweetie Belle gick ett trial efter en mindre skadekänning och tränare Anette Mortensen var nöjd med henne. Cesar Flickerman (från vår första kull) kom in på en andraplats i sitt lopp. På pallen igen, där känner han sig hemma.

Ditsys och Rallys syster Fluttershy in action på Kallerup. Nu var det dags för årets första seger! Foto: Ib Borg

Nu blir det lugnt för vår del nästa helg, semestern börjar (najs!) och det ska bli både spännande och jättekul att följa tävlingarna i Stockholm!!48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page