top of page
  • Skribentens bildArtur

Historiskt: Rally i ledningen...

Kalas i all ära, men hundarna ska ju ha sitt. Alltså drog jag och Jeanette snabbt över bron igår och körde alla 4 hundar i samma lopp så undertecknad kunde hinna hem i hyfsat god tid innan släkten skulle anlända till Bonderup 411!


För att det skulle fungera tidsmässigt valde vi att bara ta med Rarity och Katniss. De andra fick en vilohelg. Som vanligt soligt väder i Kallerup, glada hundar och människor och efter ett licenslopp var vi redo.

När boxen gick upp kom Rarity ut som en raket. Något har nog hänt under vintern. Hon som var så långsam från start har nu två gånger på rad flugit iväg. Då har vi startkanonen Katniss med också i loppen att jämföra med.Rally var snabbast iväg, före Katniss, Trix och Bounty. Foto: Ib Borg


Katniss var bra med men Trix är tuff och en superelithund som vi alla vet och hon var snart ifatt och det blev nog lite trångt i första böj, för helt plötsligt låg Katniss sist. Stackars Bounty var inte alls med i starten denna dag, vi skojade lite om att han hade nog annat i tankarna. Rarity visade sig nämligen ha bestämt sig för att börja löpa. Och hon stod i boxen bredvid men han kom snabbt på andra tankar och gjorde en bra återhämtning.


Rally & Trix närmar sig haruslingen... Foto: Ib Borg

Återigen ett bra träningslopp för alla fyra, de går riktigt fint tillsammans! Nu har vi en helg kvar, sedan blir det en helgs vila för hela gänget. Rarity får tre veckor från banan, så får vi se hur hon reagerar på sitt löp. Första löpet så vi har verkligen ingen aning om hon kommer att ge allt eller totalt lämnar in, eller något där emellan. Vi har ju Avelsloppet som vi så gärna vill kunna starta henne i…men vi får helt enkelt vänta och se!

Vår äldre herre Il Divo får lov att hänga med till Kallerup efter den 6:e april, så han får ta hennes bilplats. Effie ska också sättas igång, och såklart ska lilla Loka få hänga med! Sju tävlingshundar i år om allt går som det ska. Två veteraner, två fyraåringar, två treåringar och en tvååring!

På lördag blir det förhoppningsvis lite släphare på hemmabanan Cimbria, då får valpen/unghundenFlying Fifi hänga med och påbörja sin inskolning, sakta med säkert! Hennes plan är debut 2020!

Nu börjar det verkligen kännas som är vi är igång! Och om mindre är fem veckor är det tävlingsdags, spännande!!

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page