top of page
  • Skribentens bildArtur

Höga berg och djupa dalar

Höga berg och djupa dalar kan det vara - och är oftast - inom sportens värld. Det här veckoslutet fick vi uppleva båda. I torsdags vann Rarity (Vans Viking-Mustang Sally) sin semifinal till Svenskt Avelslopp 2019. Det var vår fjärde raka (av fyra möjliga) finalist i detta fina lopp och för Rally, som var ruskigt bra i semifinalen, betydde det också att hon kvalat in till alla stora årgångsfinaler! Hon var med i danska Puppy Derby, hon var med i danska tikmästerskapen, hon var med i Rookie Stakes, och svenska Puppy Derby. Och nu kvalade hon alltså även in till Avelsloppsfinalen. En fantastisk svit, särskilt som hon varit på pallen varje gång. Något att njuta av och vara stolt över som uppfödare och tränare!


Men den här gången blev det inte så.


Bara några minuter före defileringen till Svenskt Avelslopp i Alingsås skulle Nina som vanligt stretcha hunden och hittade då en liten svullnad över karpalleden. Något som inte fanns i samband med veterinärbesiktningen. Vad som orsakat detta vet vi ännu inte - en vrickning i boxen, ett insektsbett... eller tja, varken vi eller veterinären hade en aning och därmed valde vi att inte chansa. Det blev strykning precis innan start. Ungefär som när Readly Express tvingades lämna Elitloppet precis innan startbilen skulle köra...


I stället för att kriga om segern - eller åtminstone en pallplats (hon var ju trots allt försöksvinnare) fick Rally snällt stå vid sidan och sedan lomma in för att hämta sjättepriset,


Sånt är kapplöpningslivet.Nina och William (och Rally) fick hämta diplomet för finalplatsen i vinnarcirkeln.

Nu får vi bara hoppas att det bara är en snabbt övergående svullnad och inget allvarligt. Det kommer alltid nya lopp....


William startade sin MB Clefairy och hon gick riktigt fint som fyra även om hon inte kunde hota sina helsyskon som tog pallplatserna. Men William var nöjd, det var vi också med hennes fina prestation på en tid under 20 sekunder och nu laddar vi för nästa lopp, troligtvis hemma på Cimbria.William, Clara och Nina på väg till start. Foto: Martina Berglund

...och i väntan på prisutdelning.

Racehelgen började alltså i torsdags då Rally vann sitt kval till Avelsloppet. Men oturen grinade oss i ansiktet redan då när Chilla fick en hund som inte kunde hålla kurvan över sig i första sväng och gick omkull. Lite mörbultad, men oskadd. Clara gladde dock sin lillhusse William med en fjärdeplats.


I lördags var det tävlingar i Kallerup. Il Divo stod för dagens plus när han åter fick kliva upp på prispallen efter danska veteranderbyt. Men den här gången fick han nöja sig med tredjepriset. Som andraårsveteran mot Danmarks kanske bästa sprinter (en av de två bästa i varje fall) Meenala Spoton som nybliven veteran och Årets Hund i Danmark 2017 Blue Hawk, även han nybliven veteran. Kung Divo stred tappert som vanligt och gjorde en utmärkt insats men kunde inte försvara sin derbytitel.Il Divo trea i danska veteranderbyt.

Effie Trinket förvånade med att ta ledningen i sitt lopp och nu skulle väl äntligen segern komma? Men nej, i sista sväng tyckte hon att det blev lite läskigt och bromsade till i ledningen. Det blev en flaska snigelvin för svärmor Inga-Lill... Men skam den som ger sig! Snart ska väl även Effie få sätta nosen först på mållinjen igen.


I övrigt fick vår unghund Flying Fifi (Johnny Whitesox-Monroe Flyer) springa efter motorhare för första gången 1 juni och gjorde det riktigt snyggt! Kolla gärna filmen här!
...och i Alingsås dit hon fick följa med för att se och lära fick hon träffa sin helsyster Lilly!Fiffi, Lilly,Nina och Beatrice.

Av våra övriga uppfödningar vår tre ute och tävlade. Cesar Flickerman vann ett graderat lopp i Kallerup (grattis Jesper & Heidi), Cressida gjorde två starka lopp och fick två pallplaceringar med mersmak i Alingsås (grattis Dala Greyhound Racing) och Primrose (Familjen Aalto) var riktigt bra med i mål som trea på Åkers och visade att hon snart är segermogen igen.


Det var allt för den här gången. Inga himlastormande lyckojublel från vår sida, men vi jobbar vidare mot nya mål.


Ha det gott!76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page