top of page
  • Skribentens bildArtur

Fullträff för Föhns/Sötofte och Mads Praem

Det blev en riktig fullträff för hemmateamet Föhns/Sötofte när Kallerup VF körde hemmatävlingar igen i lördags efter den snöpligt avbrutna tävlingen härom veckan.

Heidi Föhns stod överst på pallen i båda huvudloppen: Greyhoundracing Odsherreds vandrepokal och Kallerup Cup.


Heidi Föhns, Mads Praem och Blue Dipper,

Greyhoundracing Odsherreds vandrepokal är KVF:s årliga storlopp för lägsta klassen. Och den här gången hade Föhns/Sötofte matchat in Blue Dipper fint till detta lopp.


Hunden sprang en K1-tid senast i Simrishamn men stod som M4 på normaldistansen och gick helt enkelt inte att fånga. Hans prestation blev också klassad som en M1.


-- Han är i en riktigt fin form nu och gjorde det jättebra, men han är förstås lite för bra för den här klassen, sa ägaren Mads Praem som är en stor profil på Kallerup som delägare i flera hundar både hos Föhns/Sötofte och Mazar Iqbal Khan.


Med sitt stora engagemang i sporten var han förstås väl värd att få stå i centrum och lyfta den stora pokalen. Fler sådana entusiaster är just vad sporten behöver.


Blue Dipper vann före svenskduon Say Grace (Lone Kvistbo) och Dibaba (Jeanette Rosberg)

Kallerup Cup på medeldistans/normaldistans såg ut att kunna bli ett spännande lopp, men när starten gick visade sig den fantastiska systern till Blue Dipper, Black Baccara Rose, vara förkrossande överlägsen. Hon defilerade hem ohotad på upploppet och ser ut att gå mot sin andra raka titel som Årets Hund på Kallerupbanen.


Black Baccara Rose var bara bäst i Kallerup Cup.

-- En jättefin dag, med fina prestationer av hundarna, så här långt. Och härligt väder dessutom, log Heidi Föhns efter segern.


Det gjorde inte saken sämre att hennes gamla veteran Aleta, sex år, sedan tangerade sitt personliga rekord i veteranloppet, genom att notera 16,80 som trea bakom Pennys Shiner.


-- Karriären var egentligen över och hon har valpar efter Blue Hawk i år, så det här var ju fantastiskt!


Pennys Shiner -- snabbast på sprint

Apropå veteraner så var gamle Pennys Shiner (Rikke Bankov tränar) snabbast under dagen på sprint med sina 16,40. Bankov vann förresten även veteranloppet för whippets -- som vanligt -- med fenomenet Flying Super Kid och ett lite lägre klassat whippetlopp med Tais. En trippel till Jylland och Bankov-teamet, alltså.


Huvudloppet på sprint, för greyhounds, Sommarsprinten, vanns av Danish Dynamite (Mazhar Iqbal Khan) på 16,57. Det blev en trång kurva efter att tre (!) hundar nått dit helt jämnt, sida vid sida, men Danish Dynamite kunde försvara innerspåret och vinna.


Danish Dynamite överst på pallen. Tvåa Sir Jeffrey och trea svenske Luolanto.

Snabbaste whippet på sprint var svenske YM:s Helix, som brisade runt på 17,61 efter en riktig pangstart för sin tränare Claes Trulsson.


Fler vinnare?


Less Is More tog en bejublad seger för Sverige och Cimbriatränaren Lone Kvistbo. Hundens första i Danmark och andra i karriären.


Karin Millings fina tik Silverhill Josie vann ett medeldistanslopp i stor stil.


Nästa tävlingsdag i Öresundsregionen är den 20 augusti. Då vankas bland annat KVF:s vandrepokal. Sedan går stafettpinnen över till Cimbria HK och Tommarpsbanan 27 augusti.

85 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page