top of page
  • Skribentens bildArtur

Full fart på båda sidor Öresund

Det är full fart på båda sidor Öresund just nu och det känns att säsongsstarten börjar närma sig. Kallerup VF har bjudit in till årets första tävlingsdag – lördagen den 30 april — och Cimbria HK har sin inbjudan nästan klar till 7 maj.


KVF-gänget har faktiskt redan tävlat i år! Det gjorde man när danska systerbanan Bjerringbro på Jylland hade säsongsdebut under påskhelgen. Med hem till KVF fick man vinnarna Black Baccara Rose och Liam ägda av Föhns/Sötofte och Marianne Mamsens Lucy in the Sky With Diamonds.


Dessutom en andraplats till Ballinakill Ian (Föhns/Sötofte) och tredjeplatser till samma tränares Fluttershy och Marianna Mamsens Nyx.


Om två veckor är det alltså Kalleruppremiär och då vankas Fordham Road Memorial över 460 meter med 1200 danska kronor i förstapris, för högst klassage greyhounds.


Dessutom inbjuds det till Over the Hill veteranlopp för greys och whippets, sex högst klassade veteraner och distansen är 272 meter.


Ett annat kul lopp är Greyhound Childs vandringspokal för högst klassade greyhounds som INTE vunnit något lopp under 2021 - men måste ha startat minst en gång på Kallerupbanan under förra året.


I övrigt förstås också graderade lopp.


När Cimbria slår upp portarna 7 maj avslöjar ordförande Nina Bliding att huvudtemat kommer att vara Sprintermästaren, för såväl greyhounds som whippets och salukis.


Den här måndagen var det full träning på banan och här bjuds lite bilder. Träningsloppet med tre hundar bestod av Annette Forsbergs Mad In Motion(1), Blidingia Racings Luolanto (5) och Lee Svenssons Good Company (3), (ostartad). Den senare har aviserat tävlingsdebut just på Kallerup den 30 april! Spännande!Nu börjar det kännas att säsongen står för dörren!


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page