top of page
  • Skribentens bildArtur

Fortsatta framgångar för syskonen

Vår whippetkull från förra året fortsätter att rada upp fina framgångar på banorna och göra fin reklam för de båda valpar ur årets kull som vi har kvar att hitta nya hem till. Dessutom slog nya valparnas pappa Joe Black till med en ny, snygg seger.


Inga-Lill och Madelene med sina pärlor Akali och Miss Fortune.

Senaste utflykten gick till Mariedal Park i Alingsås, där vi hade en hel del intressanta hundar att följa. Pappa till årets whippetkull hos Kennel Blidingia, Joe Black Globe Glass, vann efter en riktig rysare mot MB Hawkeye och noterade en m09–tid på kuppen.


Eftersom valparnas mamma MB Clefairy oxå gjorde sina bästa lopp på medeldistans ser vi mycket fram emot att årets valpar ska ha både fart och styrka. Det ska helt enkelt bli riktigt spännande att följa deras utveckling.


Inga-Lill Perssons lilla komet Akali (Lova), storasyster till valparna men med Yankees Dalton som pappa, gjorde ännu ett kanonlopp mot riktigt tufft och rutinerat motstånd i Paangas tiklopp och kom in på en tredjeplats på en k10-tid.


Det var Akalis tredje elitklass på fem starter. Bara två kvar till första elitdiplomet som hon alltså högst troligt kommer att få under sin debutsäsong, om hon får vara frisk och kry.


Akalis syster Miss Fortune hade otur i startboxen i näst senaste starten, men nu gjorde hon ännu ett topplopp i Alingsås och fick även hon kliva upp på pallen som trea med en k12:a i betyg.


Här hemma finns alltså två valpar kvar som vill ha nya hem. De är ruggigt snygga och trevliga och nu gäller det att passa på om man vill ha en av godbitarna. Nina har telnr 0733-556394.


Annars då?


Tja, på greyhoundsidan har vi haft ett eländigt år efter premiärtävlingen då Luolanto bland annat blev första svensktränade hund att besegra fenomenet Danish Dynamite.

Då stod glädjen högt i tak – men sedan blev det inget mer kul.


I de senaste starterna – efter operationen av en tass – har Louie presterat långt under sin normala kapacitet och i Alingsås lyckades han dessutom dra på sig ännu en tåskada som måste sys.


Det kan faktiskt vara så illa att karriären får vara över. Det återstår ännu att se, men det ser inte jättelovande ut just nu.


Bella Ciao har haft en inflammation i en muskel och sedan skadade hon dessutom sig själv när hon stal en form med lasange i köket. Kommer hon till start i höst är det en bonus, annars får det vara nästa säsong som gäller för henne.


Better Call Saul hade kopiös otur i Alingsås, var på väg mot ledningen när det blev tvärstopp i kurvan. Han får ta nya tag. Peppar, peppar så verkar han i varje fall vara hel och frisk...


Syrran Say Grace (Lone Kvistbo) är förresten mellan löp och valpvecka och var inte jätteroad av att tävla den här gången. Inte mycket att säga om, sånt är livet.


Återstår för vår egen del Perissa Bay som är klar för att ta sin tävlingslicens... men det verkar svårt att hitta stödhundar så vi får se när det kan bli av.


Nu tar vi sikte mot Borås härnäst (eller ja, Nina och Inga-Lill i varje fall). Akali och Better Call Saul är det som ska tävla.


Ses kanske där!

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page