top of page
  • Skribentens bildArtur

Flying Fifi vann på nytt pers

Så avslutade vi säsongen 2021 på ett riktigt kul sätt, när Flying Fifi äntligen fick det att lossna och vann på ett riktigt positivt sätt på Kallerup. Hon slog til med 28.81 vilket var en putsning av hennes pers på 460 meter med ungefär fyra tiondelar!


Inte nog med det utan hennes tid var dessutom den näst snabbaste under dagen (efter överlägsne Bernies Jake) och hade därmed räckt till en andraplats i huvudloppet. Där kan man verkligen prata om en snygg slutvinjett på säsongen.

Flying Fifi i ledningen in på upploppet. Foto: Ib Borg

Nina och Fifi på prispallen!

Som vi väntat på att polletten skulle trilla ner, men nu känns det som om vi har all anledning att se fram emot nästa säsong. Då blir hon fyra år, men av olika skäl har hon bara hunnit göra 17 starter, så det finns goda skäl att tro att det finns lite mer att plocka ut kapacitetsmässigt.


Extra kul denna dag på Kallerup var att Claras avelspartner Yankees Dalton slog till med en seger i sin sista start i karriären (han avslutade som han började, genom att vinna Stald Amazones Aerespremie).


Dalton har med stor framgång tävlat hela sin karriär i allra tuffaste konkurrens och som bäst noterat klassningarna k06 och m10. Största meriterna är segrar i Europamästerskapet för puppy, Jysk Mästerskap och Anicura Veteranderby.


Kennel Blidingia gratulerar till en fantastisk karriär och hoppas att han får ett fint liv som pensionär och kan få komma och kolla in sina blivande valpar när de tävlar på Kallerup.

Yankees Dalton och Karsten överst på pallen! Foto: KVF

Vi summerar en mycket lyckad säsong för Blidingia Racing. I våras stod vi med MB Clefairy och två orutinerade hundar, en ostartad (Luolanto), en som knappt hunnit tävla på grund av skador och löp (Flying Fifi) och en veteran (Effie Trinket) - det kunde sluta precis hur som helst.


Facit blev bland annat följande:


Banrekord på Tommarpsbanan.


Seger i Själlandsmästerskapet på sprint (Kallerup).


Seger i Fourth Clovers lopp i Borås.


Seger i tidskval till tik-SM, whippet.


SM-brons i tikklassen, whippet.


En seger i Diamantjakten (Borås)


En seger i Paangas lopp (Alingsås)


Totalt 37 starter gav 27 pallplatser. 11 segrar - 8 andrapris - 8 tredjepris.


Segerprocent ca 30 (nästan vart tredje lopp)


Pallplatsprocent ca 73 (nästan tre lopp av fyra).


Om vi är nöjda? Har påven en lustig hatt? :-D Det har självklart gått över förväntan!


Enda smolket i glädjebägaren var att Effie Trinket av olika skäl bara hann med två starter och dessutom avslutade sin karriär. Vi hade gärna sett henne få en vår och sommar till på banan, men nu får hon bli en glad och frisk pensionär.


Nu går vi till vintervila och ser verkligen fram emot tävlingsåret 2022 då vi förhoppningsvis har tävlingsbussen full igen ute på banorna. Luolanto, Fifi och Clara får då sällskap av våra unghundar Bella (Bella Ciao) och Duplo (Better Call Saul) som ska debutera.


Och apropå på det: Den här söndagen var det valpträff i ridhuset i Björnstorp, där Ditzy Doo fick träffa fem av sina valpar! Bella, Duplo, Mr Sweetface (Natto), Kobra Kai (Milo) och Say Grace (Gracey).


Dessutom ytterligare några greys (Lady, Effie och Louie) så det var verkligen hallaballoo i holken... Kul!

Valp- och kompisträff i Björnstorp!

Som alla förmodligen vet vid det här laget hoppas vi på whippetvalpar i vinter och framåt sommaren är det om allt faller på plats dags för en ny greyhoundkull.


Så det lär bli action så det räcker och blir över.


Vi kommer förstås att fortsätta hålla er uppdaterade!

131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page