top of page
  • Skribentens bildArtur

Fina pallplatser för våra uppfödningar

När vi inte har någon som helst lycka med våra egna tävlingshundar får vi glädja oss över att uppfödningarna gör bra ifrån sig – och på Kallerup i lördags blev det två fina pallplatser och nästan tre.


Tre av de fyra FIFA-valparna på Kallerup: Lones Miedema, vår egen Mo Salah och Kennet Bendtsens Benzema.

FIFA-kullen har precis börjat tävla och redan tidigare har vi puffat för Kenneth Bendtsens snygga Benzema. Nu gick han sitt andra lopp i karriären, tillika debut på hemmabanan, och det slutade med en riktigt fin andraplats bakom rutinerade elithunden Blue Dipper på utmärkta 16.64.


Hade han klarat den svåra sprintkurvan lite bättre så hade han förmodligen utmanat om segern också – men det är mycket att begära av en debutant. Det kommer så småningom!

Kenneth Bendtsen och Benzema tvåa i Själlandsmästerskapet.

Tina Gingsjös Rapinoe gjorde sin tävlingsdebut i Danmark på medeldistans och med facit i hand var det lite synd. För hon ledde fram till sprintkurvan och om det hade varit ett sprintlopp så hade hon alltså vunnit.


Nu blev hon lite trött till slut och fick nöja sig med en fjärdeplats – men det var alltså med klar mersmak! Det ska bli spännande att följa fortsättningen.


Med i Danmark var från FIFA-kullen även vår egen Mo Salah och Lone Kvistbos Miedema. Båda fick ett träningsvarv och såg riktigt fina ut!


I loppet som Rapinoe var med i hade förresten Lone Kvistbo med vår ett år äldre uppfödning Say Grace, från Netflixkullen. Storsyster (halvsyster) till FIFA-valparna. Jag trodde att det var dags för seger för Say Grace och spelade en peng på toton, men tyvärr blev det ett stopp in i första sväng och segerchansen försvann.


Say Grace svarade dock för en magisk upphämtning och blev trea i mål. Därmed alltså ännu en pallplats för en av våra uppfödningar den här dagen.

Rapinoe (blått täcke) tog starten och Say Grace (vitt täcke) var tvåa på startrakan, men fick ett stopp. Bild: Ib Borg

Apropå valpar: Inga-Lill Persson startade sin Lova (Akali) från vår första whippetkull och det såg lovande ut in i svängen då hon låg på andra plats. Men Lova som är mellan löp och valpvecka höll inte farten på upploppet, såg lite seg ut där och hamnade utanför pallen den här gången. Det får man tugga i sig när tikarna är i den perioden på året. Sånt är livet.


Förresten så var Madelene Johnn samtidigt i Borås och startade både Akalis syrra Miss Fortune och mamma MB Clefairy. De hade ganska svåra lopp och fick nöja sig med undanskymda placeringar den här gången.


Men de kämpade enligt uppgift bra och kommer snart igen!


Vår egen starthund då? Ja vi hade bara debutanten Perissa Bay med oss till Danmark och hon återföll tyvärr i gamla synder och glömde hoppa ur boxen. När hon väl gjorde det till slut så gick det undan, men man kan ju inte lämna 150 meters handikapp till övriga....

Vi får helt enkelt ta nya tag med henne.


Efter det här året är vi rätt luttrade när det mesta fortsätter gå åt skogen, men nån gång ska det väl vända även för oss.


Vi ses kanske på hemmatävlingarna på Tommarpsbanan på lördag?!

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page