• Artur

Fina framgångar i SM - med mera!

Det har varit en riktigt lyckad, händelserik och framgångsrik helg för Blidingia Racing, denna näst sista helg i september. Russinet i kakan: Två fina prestationer i SM!


Just i dag sprang Clara, eller MB Clefairy, final i tik-SM i Borås och gjorde en helgjuten prestation. Om det varit hennes idealdistans, sprint, så hade hon kanske rent av hamnat på pallen eftersom hon länge låg trea i loppet.


Men till slut blev det en fjärdeplats och det var med tanke på motstånd och distans absolut den bästa placering vi kunde hoppas på.


Dessutom fick hon ännu en m12-klassning till samlingen.

William och Clara med SM-pokalen.

William var mycket nöjd med sin whippet och det är förstås vi också.

Fyra i SM smäller högt och extra högt för oss som inte varit med i dessa sammanhang på whippetsidan förut.


Men nu blir det sprint igen ett tag för Clara.


Tack förresten till klubbkompis Lone Kvistbo som gjorde Nina och William sällskap till Borås när jag var tvungen att stanna hemma och jobba.


Redan på lördagen kunde vi glädja oss åt en annan SM-framgång när familjen Aaltos Primrose (Killishin Jamar-Kacela) från vår första kull kom trea och fick kliva upp på prispallen i veteran-SM på Åkers.


En härlig fjäder i hatten för Primrose och ytterligare en fin merit för vår Zellinger-nominerade kull. Stolta uppfödare!


Stort grattis till Sinikka och Taisto som gjort ett så fint jobb med Primrose under hela karriären.

Primrose (nr 5) på prispallen i veteran-SM!! Foto: SHS

Primrose syster Effie Trinket - det är bara dessa två hundar ur kullen som fortfarande tävlar - visade förresten även hon att det går att vara på topp som veteran när hon slog till med en andraplats i veteranderbyt på Kallerup under lördagen!!! Till stor glädje för matte Inga-Lill som kämpat hårt med Effie under alla år.

Effie jagar veteranderbyts vinnare Dark Velocity. Foto: Ib Borg
Inga-Lill och Effie tvåa i veteranderbyt!!! Foto: Ib Borg

Primrose trea i veteran-SM, Effie Trinket tvåa i veteranderbyt. Vilken helg!


Men det var ju inte allt, förstås. Vi hade ytterligare tre hundar till start på Kallerup utöver Effie.


I dagens första lopp, en M2-sprint, fick vi minsann med oss en dubbelseger!!


Ditzy Doo visade att poletten trillat ner när hon än en gång startade som en raket och länge hade ledningen i loppet. Men till slut fick hon nöja sig med ett andrapris eftersom mer rutinerade Chill'n Chilali hann förbi precis på mållinjen.


17,02 (dagens bästa tid på sprint) för Chilla, 17,09 för Ditzy Doo.<