top of page
  • Skribentens bildArtur

Fifa-kullen har börjat tävla – och Louie slutar

En del har hänt sedan senast – både positivt och negativt. Överst på minussidan finns att Luolantos karriär nu är över. På pluskontot finns bland annat att Divos och Ditzys barn i Fifa-kullen nu börjat tävla.


Luolanto besegrar Dansih Dynamite och Blinded By Science. Det belv den sista stora segern i karriären.

Vi tar det tråkiga först. Det har varit ett eländigt är för oss på tävlingsfronten och det är väl bara att tugga i sig eftersom 2022 gick så fantastiskt bra.


Swings and roundabouts som de säger i England.


Eller i varje fall berg-och-dalbana som det alltid är i racing.


Luolanto inledde året med att som enda svensktränade hund någonsin äntligen besegra fenomenale Danish Dynamite och dessutom ständige rivalen Blinded By Science i Copenhagen Cup.


Det var lite kronan på verket i en fantastisk karriär, men föga anade vi då att det skulle bli början till slutet.


Efter det har det nämligen strulat konstant. Först en sten i tassen, sedan en klo som fastnade i en annan tå, sedan corn och till sist en muskelskada av sådan dignitet att det inte känns meningsfullt att fortsätta tävla honom.


Vad ska man säga? Det har varit en härlig tid med banrekord, årsbästa och 15 fantastiska segrar totalt. Vi är tacksamma för att vi fick förtroendet av Kennel Davantis men nu får han bli en glad pensionär.


Tack för allt, Louie.


Eftersom Better Call Saul fortfarande inte tycks ha återhämtat sig efter sin coursing och Bella Ciaos karriär också är över på grund av en skadad sena (skadan skedde när mattjuven skulle sno en lasagne i köket av alla ställen...) så har vi ingen etablerad starthund alls just nu.


Men till helgen som kommer ser vi nu i varje fall fram emot att debutera Perissa Bay och så småningom har vi även Fifakullens Mo Salah (Charlie) att skola in. Så förhoppningsvis kan det ändå bli en säsongsavslutning i glädjens tecken.


Valparna efter Joe Black och MB Clefairy har nu alla flyttat (utom Dino a k a Star Lord som stannar hos oss) och så även lilla Tingeling (Ad Astra) som numera huserar hemma hos Inga-Lill ntillsammans med Lova (Akali).


På lördag blir det (om alla stjärnor står rätt på himmelen, lika bra att inte jinxa saker och ting) äntligen ett nytt besök på Kallerupbanen där Akali och Perissa Bay ska starta i var sitt lopp.


Men det ska också bli väldigt roligt att följa Fifa-valparna som gör sina andra starter i karriären.


Kenneth Bendtsen och Benzema efter debuten på Bjerringbrobanan. Bild: GGK

Benzema, ägd av Kenneth Bendtsen, debuterade nyligen i Bjerringbro i ett riktigt tufft lopp för högsta sprintklassen och hade lite otur/orutin. Lite tappstart och sedan dessutom ett stopp i kurvan resulterade i en fjärdeplacering i Jysk Derby.


Men kan kommer förstås igen. Att han har fart vet vi ju och nu kommer han ut i en lite rimligare omgivning på lördag.


Tina Gingsjös Rapinoe debuterade med att få kliva upp på pallen efter en alldeles utmärkt insats i Alingsås. (Dala Greyhound Race). På lördag möter hon storasyster Say Grace i ett lopp som liksom flera andra den här dagen ingår i Själlandsmästerskapen.


Det ska bli väldigt spännande att se.


Rapinoe och Tina Gingsjö längst till höger. Bild: SDA-GHK

Bara att hålla tummarna och försöka njuta – trots alla motgångar tidigare under året.


Hoppas att vi ses kring banan!

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page