top of page
  • Skribentens bildArtur

Fantastiskt duktiga uppfödningar

Veckan som gick har varit riktigt trevlig för Blidingia Racing, eller kanske främst för vår kennel. Det gör det också lättare i en vardag när vi inte har så mycket att tävla med, att våra uppfödningar levererar!


I Västerås slog Primrose (Killishin Jamar-Kacela) till i går och vann VHS Tik Elite mot tufft motstånd, på en M1-tid. Äntligen fullträff för Primrose som gjort en lång rad mycket fina resultat i tuffast tänkbar konkurrens utan att få sätta pricken äver i:et. Men nu satt den! Extra kul att fullträffen kom på hemmabanan och stort grattis till Sinikka och Taisto Aalto som gör ett superbt jobb med den här fina tjejen.


Taisto och Primrose med medalj och segertäcke. Foto: Örjan Bergwall

Och mamma Zoe (Kacela) sitter nog i sin hundhimmel och ler. Vi skulle inte bli förvånade om hon hade en tass med i spelet och skickade lite extra energi.


Veckan innan slog Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) till och vann EM på sprint i danska Bjerringbro. Det var hennes 12:e seger på 23 starter, mer än 50 i segerprocent alltså. Vilken superstar. Grattis till Annette Mortensen som äger och tränar den här guldklimpen som vi är så stolta över.Sweetie Belle och Anette Mortensen efter EM-segern.

Systern Fluttershy har hittat formen igen efter sin rehab och ser allt vassare ut på tävlingsbanan igen. Heidi Föhns och Jesper Sötofte har sett till att hon ser riktigt stark och pigg ut igen och snart lär segrarna komma. I går blev det en tredjeplats efter tuffa motståndare som Aleta och Vancouver City efter lite otur med positionerna i kruvan.


Kul också att Apple Bloom fortsätter att utvecklas på banan. Nu mötte hon ett par tuffa och betydligt mer rutinerade hanar och fick lite problem på vägen, men skötte sig strålande som trea och tog därmed sin tredje pallplacering på tre starter, samt förbättrade sitt personliga rekord! Snart kommer säkert andra segern också! Vi tackar Lise Smith för att hon satsar vidare på att tävla och gör det så bra.


I samma lopp (där Apple Bloom blev trea) startade vi vår slugger-kung Il Divo som ALDRIG upphör att förvåna. Andraårsveteranen såg ruskigt stark ut för dagen och gjorde sin bästa tid någonsin på sprint (!) när han sprang 16,91 och vann sin 18:e (!!) seger i karriären på målfoto mot ett år yngre Indiana Jones som han haft svårt att besegra tidigare under karriären,så det var en riktigt häftig skalp. Och då borde han egentligen ha haft nackdel av tre löptikar hemma på gården. . .med den energidränage som sådant orsakar.

Imponerande, minst sagt.Nina och Divo överst på pallen.På tredjeplatsen Lise Smith och Apple Bloom. Foto: Ib Borg

Divo försvarar sig mot Indys attack. (Det blev målfotoseger!) I det blå täcket syns Apple Bloom. Foto: Ib Borg

Kung Divo in action! Foto: Ib Borg

Il Divo var vår enda starthund den här gången eftersom Chill'n Chilali är mitt i löpet och MB Clefairy inte har motståndare i sin klass i Danmark. Hon får förmodligen starta i Borås nästa helg i stället. Men hon fick en träningsrunda på stayerdistans, för att testa av distansförmågan, och det skötte hon riktigt bra. Så nu kanske det blir stayerlopp framöver i höst.Clara på jakt efter haren. Foto:Ib Borg

Flying Fifi fick träna ett varv och såg stark och bra ut och där fortsätter utvecklingen enligt plan.


Nina såg piggare ut än Fifi efter träningen :-)

Nina jobbar vidare med Ditzy Doo och även där går arbetet enligt plan. Hon ser allt starkare ut och börjar bygga på sig lite muskler, man ser redan stor skillnad. Det kommer emellertid att dröja innan hon är redo för banan igen.


Det var allt för den här gången! Nu kämpar vi på med nästa nummer av Fokus Hundkapp som ska vara klart inom ett par veckor.

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page