top of page
  • Skribentens bildArtur

Första titeln för ”Duplo” – supertid av Luolanto

Det var en helt magisk tävlingsdag på Kallerupbanen. Bland annat fick vi uppleva ett av de snabbaste loppen i banans historia där Louie bara var slagen med två hundradelar i mål – men dessutom blev Better Call Saul, även kallad ”Duplo”, Själlandsmästare för unghundar.


Better Call Saul överst på pallen!!!!

Vi börjar nog ändå med loppet för sprinteliten. Fenomenala Danish Dynamite stod över den här gången – men några av Nordens allra snabbaste hundar finns ju här nere i Greater Copenhagen och trots att ”dynamiten” inte var med fick vi se ett av de allra snabbaste loppen någonsin på Kallerupbanen. Snacka om att det är tufft att vinna lopp här...


Dessutom var det riktigt spännande. Tre hundar på linje hela upploppet.


Till slut vann Blinded By Science med två hundradelar före våran Luolanto.


Och tiderna i mål, 16,19 respektive 16,21 var de tredje och femte snabbaste genom tiderna (!!!) hos KVF.


Så här tätt var det precis vid mållinjen mellan från vänster Black Beast of Aargh, Luolanto och Blinded By Science.

Ja klassningen är ju inte klar när detta skrivs, men jag får ju utgå från att det blir K1 och i så fall den tionde för Louie (=silverdiplom) och det femtonde elitklassningen totalt. Alla årets mål därmed uppnådda.


Förresten fick vi också under eftermiddsagen reda på att Louie vunnit ett tredjepris i säsongens Borås GP Cup. Som klubbkompisen Annette Forsberg ska ha tagit med sig ner till Skåne. Tack för det, 7HS!

Louie, Nina och William på prispallen.

Lika kul var att vår ”påläggskalv” och egna uppfödning Better Call Saul dundrade hem sin första seger och på kuppen sin första titel när han vann det återupptagna Själlandsmästerskapet för unghundar. Loppet bröts ju härom veckan på grund av en hund som vänt och då låg ”Duplo” i ledningen. Nu fick han vinna, men det satt onekligen hårt åt!


Black Puma stod på benen den här gången och utmanade stenhårt hela vägen till mål.


Tiden blev ju inte särskilt fantastiskt, men hundarna bromsade till rejält in i sista sväng och det handlar ju om orutinerade rookies, så det kan ju kvitta. Det var ett häftigt och spännande lopp och vi vann!


Better Call Saul (Duplo) kopplar greppet på upploppet.

Alexander var med för omväxlings skull och hejade på hundarna.

Och nu har alltså alla tre som startat i kullen efter Greycraft Lego och Ditzy Doo vunnit lopp! Det är vi mycket nöjda med.


Och apropå det: Syrran Bella Ciao gjorde även hon ett fint lopp den här dagen. Hon ledde in i sprintsvängen, men där blev det ett tvärstopp och hon fick till slut nöja sig med andrapriset på grund av det.


Men sedan var hon först till haren igen... och vi unnar verkligen vår gamla kompis Flying Fifi segern!! Hon är riktigt tuff när det klaffar för henne och det gläder oss stort att hon verkar hittat glädjen igen på banan.


Bella i rumpan på Flying Fifi.... bromsar man i böjen får man finna sig i att bli tvåa.

Från Åkers fick vi höra att Serenity gjort en fin första träning på 550 meter. Det är också något vi är glada över.


Nu laddar vi för säsongens sista hemmatävlingar på Tommarsbanan -- och sedan är det bara en enda tävlingsdag kvar under 2002, nämligen stald Amazones hederspris på Kallerupbanen där Luolanto faktiskt ligger tvåa i Årets Hund-statistiken! Bästa hane dessutom, eftersom det är tiken Black Baccara Rose som leder.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page