top of page
  • Skribentens bildArtur

Första segern för Divokullen – härlig säsongsfinal

Uppdaterat: 14 nov. 2023

Det blev en fantastisk säsongsfinal på Kallerup på många sätt – inte minst för att vi fick njuta av fina framgångar för våra uppfödningar. Bland annat tog Kenneth Bendtsens Benzema den allra första segern åt vår kejsares Il Divos kull tillsammans med Ditzy Doo.


Kenneth Bendtsen och Benzema överst på pallen – och Tina Gingsjös Rapione på andra plats.

Benzema har inlett sin karriär strålande och bland annat noterat en andraplats på K1-tid, men nu kom alltså den allra första segern i ”Bubas Tandlöses farewell race for puppies”.


Det var inte bara att han vann, utan han gjorde det dessutom på dagsbästa medeldistanstiden 28,28 – och fick förstås en M1-klassning i belöning för det.


I samma lopp fanns för övrigt ytterligare tre helsyskon: Tina Gingsjös Rapinoe som kom tvåa, Lone Kvistbos Miedema som debuterade som fyra och Susan Rasmussens Sawa som också debuterade (femma).


Nu är de i gång och det ska bli så roligt att följa dem allihop!


Fifa-gänget som möttes på Kallerup: De fyrbenta heter Rapinoe, Miedema, Sawa och Benzema.

Vår egen Charlie, eller Mo Salah som han heter officiellt, har ännu inte tagit sin licens men tränade medeldistans på handklockade tiden 29,60. Helt okej för en ostartad unghund.


...och ostartade helbrorsan Mo Salah var också på plats för att träna.

Men det skulle bli ännu roligare än så. Från vår tidigare kull mellan Ditzy Doo och Greycraft Lego har Lone Kvistbo hand om mycket fina tiken Say Grace som faktiskt aldrig varit utanför prispallen i Danmark.


Hon har fått en stor del av huvudsäsongen förstörd på grund av löp – och senast fick hon sin segerchans spolierad av en hund som markerade utfall och skrämde henne på upploppet.

Nu hade hon hittat toppformen lagom till säsongsavslutningen och gjorde ett fenomenalt lopp på stayerdistansen på Kallerup.


Trots att hon bromsade till lite i första sprintkurvan och inte fick något optimalt lopp kämpade Say Grace ner Liam på upploppet och blev tvåa efter YMD Black Puma som vann på ett nytt glimrande banrekord: 40.31.


Say Grace sprang själv in på 41,02 och det är bara två hundar i Kallerups historia som sprungit distansen snabbare (!!!): Ovan nämnde Black Puma och tidigare banrekordhållaren Blue Superior.


Say Grace är alltså tredje snabbast genom tiderna och självklart också snabbaste tik någonsin på 652 meter på Kallerup!


Magiskt!!


(Lite kuriosa är förresten att fjärde bäst är vår hedersgubbe Il Divo på 41,03, numera tangerat av Liam).


Sagolik årsfinal? Ja definitivt.


Say Grace med matte Lone Kvistbo på andra plats i stayerloppet.

Say Grace säkrade förresten på kuppen greyhoundchampionatet i Cimbria HK:s klubbtävling, före sin helbror Better Call Saul.


På tävlingsfronten hade vi ingen egen hund till start för ovanlighets skull. Svärmor Inga-Lill skulle ha startat Akali, men hon stukade sig några dagar innan och ströks ur loppet.


Lite symptomatiskt för vår tävlingssäsong med idel skadade hundar och annat elände. Men det är förstås bara att ta nya tag.


Akali (Lova) vann dock förresten sitt lopp i samband med säsongsfinalen hemma på Cimbria härom veckan, vilket vi inte hunnit skrtiva om tidigare. Hon gjorde ett kanonrace och fick sin fjärde K1-klassning (bara en kvar till elitdiplomet!). Dessutom hade hon sällskap på pallen av mamma MB Clefairy och syrran Miss Fortune. Jättekul!


Inga-Lill och Lova.

Apropå tävlingshundarna så lämnade vi i lördags över supertalangen Perissa Bay till Annette Mortensen och Henrik Petersen, där virrpannan ska få en ny chans att ta sig samman.


Den unga tiken efter Pestana är ruggigt snabb, vilket hon ju visat de enda gånger hon uppfört sig i boxen – hon sprang ju bland annat osannolikt snabba 18,13 i sitt licenslopp hemma på Tommarpsbanan.


Men vi har tyvärr inte lyckats få henne att fungera i startboxen efter att hon återfallit i gamla synder och vi känner inte att vi har förutsättningarna att traggla vidare.


Det har däremot Annette och Henrik och då vi är helt övertygade om att Perissa får det fantastiskt bra där – de har ju gjort ett fantastiskt jobb med vår uppfödning Sweetie Belle bland annat – så önskar vi både Perissa och hennes nya ägare/tränare all lycka i framtiden.


Nu är säsongen alltså över och i brist på egna tävlingsframgångar gläder vi oss extremt mycket åt våra uppfödningar.


Sköt om er till nästa gång!

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page