top of page
  • Skribentens bildArtur

Första segern för Bella – och brorsan tvåa i debuten

Det har tagit lite tid att få igång våra gula skönheter i Netflix-kullen, på grund av löp mitt i säsongen (Bella) och växtvärk (Duplo), men nu är de i gång på allvar. Bella Ciao slog till med en seger i Kallerup i lördags – och brorsan Better Call Saul (Duplo) kom tvåa.


Bella Ciao på väg mot mål!

I ärlighetens namn visade Bella rejäl formförbättring redan förra veckan på Cimbria, i brorsans licenslopp, när hon gjorde 18,50 på hemmabanan. Men den här bloggskribenten lät sig inte imponeras utan sa att han ville se det i tävlingslopp innan han jublade.


Tränaren fnös och knöt händerna i fickorna... och i lördags visade Bella Ciao att tränaren hade rätt och att assistenten ska hålla klaffen :-)


Bra start, en rejäl kick in i kurvan och sedan bara brisade ifrån sina fem konkurrenter inne på upploppet. Tack och ajö och vassegod herr Bliding att kvittera ut ca 4,50 på toton...


Hur som helst riktigt kul att se och värt att fira med lite bubbel efteråt. Den som väntar på nåt gott och så vidare. Därmed alltså andra vinnaren i kullen efter Greycraft Lego och Ditzy Doo och som Bella såg ut över mål så blir det nog en och annan seger till i framtiden.

Bella Ciao överst på pallen.

Syster Say Grace (Lone Kvistbo tränar), som var den första i kullen att vinna lopp, hade oflyt den här gången och fick ett rejält stopp i första sväng i ett klass 1-lopp. Men hon hängde med fältet riktigt bra efter att ha reprarerat skadan och även om det inte blev någon framskjuten placering så sprang hon sin bästa tid hittills på Kallerupbanen.


Men även om vi gladdes åt Bellas seger så är frågan ändå om inte Better Call Saul imponerade mer... eller åtminstone lika mycket... i sin tävlingsdebut!


Duplo kom tvåa på 29,56 – en riktigt bra debutanttid på Kallerups 460 meter – och var bara slagen av etablerade och rutinerade Irlandsimporten Ballinakill Ian.


En klart positiv insats av killen som fått vänta med att börja tävla på grund av att han tagit tid på sig att växa färdigt. Nu visade han med eftertryck att han är redo.

Duplo in action. Foto: Ib Borg

...och här på prispallen.

Luolanto hamnade en bit ner i texten den här gången, men det är egentligen lite orättvist. För halvbrorsan till färska Derbyvinnaren på Irland (uppfödare Malin Månsson var framsynt när hon valde en pappa till Derbyvinnaren -- Ballymac Best -- som avelshane) gjorde en riktigt bra insats som tvåa i Copenhagen Cup.


Nu var han i bra form igen och 16,56 var personligt rekord på Kallerupbanen. Att han inte kunde slå Danish Dynamite den här gången heller kan vi leva med, den danska sprintkanonen tycks vara oslagbar just nu. Men Louie gav Dynamiten en hyfsad match. Nästa gång, kanske, på lite längre sprintdistans.


Ännu en K1 blev det och vi matchar vidare mot finalen i Öresundscupen. men det blir nog åtminstone en start till innan dess.

William får sin priskuvert efter andrapriset i Copenhagen Cup med Luolanto.

MB Clefairy fick springa av sig lite mot de bästa whipparna, tyckte det var kul och kom i varje fall inte sist. Mer kan man inte begära av vår grand old lady.


Annars då? Vårt nyförvärv Perissa Bay har fått träna på och testade med viss framgång även motorhare på Cimbria den här söndagen. Det tar sig, sakta men säkert.

Perissa Bay tränar på Cimbria. Foto: Joanna Wirén

Sen har vi fortfarande två extremt snygga och krampiga pojkvalpar kvar till salu med samma mamma som Say Grace, Bella Ciao och Better Call Saul. Och Luolantos morbror som pappa.


Vad väntar ni på?!

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page