top of page
  • Skribentens bildArtur

Första elittiden av valparnas syskon

Det var en riktigt härlig tävlingsdag hemma på Tommarpsbanan i lördags med riktigt bra bana, härligt väder och massvis med spännande lopp. Vi hade inga egna hundar till start med fick glädjas åt några av v åra uppfödningar, varav en – svärmor Inga-Lills Akali (Lova) slog till med kullens första elitklassning.


Inga-Lill och Akali längst till höger.

Blidingias Akali som hon heter officiellt gick i den tuffaste sprintklassen för dagen och fick se sig slagen av danska gästen Deepest Blue, men var en nosknapp från andrapriset (Devaj 1976 Kenya) på samma tid som tvåan.


Tiden var 20,33 och klassades som k10 vilket alltså innebär att League of Legends-kullen nu fått sin första elitklassning efter bara en dryg handfull starter. Det lovar gott. Bra jobbat Inga-Lill!


Förra veckan skrev vi om syrran Miss Fortune och visst – hon slog till igen och vann sin tredje raka seger! Fantastiskt! Madelene Johnns lilla stjärna är alltså fortfarande obesegrad. Nu blev det en fin k12-klassning igen och det finns säkert ännu mer fart att plocka fram så småningom.


Madelene Johnn och Miss Fortune.

Brorsan Yasuo löper fortfarande lite orutinerat och byter spår, men oj vad det finns fart i den kroppen. Han fick nöja sig med tredjeplatsen i mål, men efter mållinjen blåste han runt de båda framför och tog haren med god marginal vid harstopp. Troligtvis är det längre distans som gäller för honom.


Tre LoL-valpar till start, en seger och alla tre på pallen. Vi tackar våra valpköpare för det!


Stefan Magnusson och Yasuo.

Extra kul också att de nya valparnas pappa Joe Black gjorde ett kanonlopp igen. Lyckades visserligen inte fånga vinnande YM:s Helix men var stark tvåa och gick även han under det gamla banrekordet --- som förresten valparnas mamma MB Clefairy hade fram tills i går!


Här hemma växer småsyskonen så det knakar och snart är det dags för oss att presentera dem var och en för sig. Just i dag hade vi våra första valpköpare hemma på besök för att välja ut sina favoriter. Och sen kom ett par kompisar till William för lite valpmys.


Det finns fortfarande några pojkar kvar att tinga. Bara att höra av sig till Nina på 0733-556394.


Full fart i mjölkbaren....

... och sen chillar vi lite...

Annars då? Luolanto är frisk igen i sin tass och med en träning i kroppen ska han kunna vara redo för start inom kort.


Då vill vi gärna försöka utmana Sci-Fi (Blinded By Science) igen som vunnit ett par storlopp i vår frånvaro ;–). Den här gången tog han över titeln i Östersjöpokalen just från Louie....


Men som tur var höll Louies banrekord även den här veckan.... med två hundradelars marginal! Ruggigt bra försök av Sci-Fi dock och stort grattis till Föhns/Sötofte till tredje snabbaste loppet i Tommarpsbanans 50-åriga historia!


Bella Ciao och Better Call Saul? Där har tränaren inte gett klartecken på ännu, men det är inte omöjligt att åtminstone en av dem kan göra Louie sällskap nästa tävlingsdag.


Perissa Bay har löpt färdigt nu men är lite öm i ett par tassar efter en utflykt i rapsfältet förra veckan. Snart kan hon nog återuppta sin banträning.


Vi kämpar på. Det kommer alltid nya lopp :-)


54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page