top of page
  • Skribentens bildArtur

Försmak av Avelsloppet

Tre av 2019 års utmanare till Avelsloppet fick för skoj skull känna lite på varandra i samband med dagens träning på Kallerup i soligt vårväder! Vi tänkte att det kunde vara att sätta lite krydda på träningspasset och det blev ett fantastiskt fint träningsvarv med tre jämna hundar. Quliqa Trix (Jeanette Rosberg), Blidingias Fluttershy (Heidi Föhns/Jesper Sötofte) och Blidingias Rarity (Nina Bliding) såg hur taggade ut som helst och kom till harstoppet i princip samtidigt. Okej då, Trix var några centimeter före om nu någon skulle vara nyfiken. Men kontentan är att vi förmodligen har ett mycket spännande Avelslopp att se fram emot framåt sommaren --- det kommer ju dessutom fler starka konkurrenter. Men dessa tre berättade att de kommer att vilja vara med och slåss om segern.


Kort efter start fr v: Trix, Agnes (Fluttershy) och Rally (Rarity)

I nästa träningsheat gick Katniss tillsammans med sin gamle konkurrent från unghundsloppen Starshinechilli (Föhns/Sötofte) och Fridays Bounty (Jeanette Rosberg). Även det här racet blev väldigt jämnt och kvalitativt. Katniss var riktigt på hugget för dagen och "vann" men de andra två var sannerligen inte långt efter.


Från vänster: Starshinechilli, Katniss och Fridays Bounty strax före harstopp.

Vi hade även med Chilla (Qetesh Chill´n Chiliali) som verkar ha växlat upp lite under vintern vilket vi ju hoppats på. Nu var hon riktigt bra med från start och släppte aldrig täten. Förra året var hon ju väldigt försiktig i starten för att öka sedan, men nu verkar hon ha fattat vad det handlar om. Kul. Tack så mycket Heidi och Jesper för att hon fick springa med Aileen of Ash och Diesels Joyce.


Chilla i mitten med Aileen till vänster och Joyce till höger.

....och så lilla Clara som fick kuta ett varv med Winsomes Yankee Dalton (Karsten Petersen) som hon som vanligt inte riktigt fick tag i, men hon skötte sig alldeles utmärkt och var inte ett dugg trött efter träningen.


MB Clefairy (Clara) och Winsomes Yankee Dalton hade skoj ihop.

Il Divo fick stanna hemma, vi väntar med att dra igång den gamle champen lite till. Han vet vad jobbet går ut på och har en bra grundkondition, han gick ju ut och vann Själlandsmästerskapet för veteraner med bara ett varvs träning i kroppen i höstas efter ett par månaders boxvila på grund av en skadad tå. Så han kan gott gå här hemma och glassa ett par veckor till.


Vi tackar Jeanette Rosberg för sällskapet på turen till Kallerup och som vanligt tackar vi KVF för en mycket trevlig söndagsträning på alla sätt och vis.


Det börjar onekligen kännas att säsongen närmar sig!


Paus för omlastning mellan Blidingiabilen och Scanian Dogs-bilen.

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page