• Artur

Ett avslut värdigt en champion

Uppdaterat: 11 nov 2019

Vilken fantastisk slutvinjett på racingsäsongen 2019. Il Divo fick ett avslut värdigt en riktig champion. Dessutom fick Chill'n Chilali efter en bedrövlig höst på grund av löp med påföljande formsvacka avsluta säsongen med en M1:a och Effie Trinket visade att hon vaknat till liv på allvar och att säsongen 2020 kanske kan bli riktigt kul.


Men vi börjar väl från det allra viktigaste. Il Divo gick ut i sitt allra sista lopp, det 70:e i karriären, härligt nog av KVF namngivet som "Lovett, Twister and Divos Farewell Race". Eller ja, egentligen afskedslöb, men ovanstående i Greyhound-datas översättning.

KVF kan verkligen konsten att uppskatta sina fyrbenta profiler och alla tre fick väldigt fina presentationer vid defileringen. Tack Jesper Sötofte!

Divo på väg till prisutdelning! Foto: Ib Borg

De senaste starterna har Kung Divo inte riktigt haft turen med sig i kurvan och dessutom mött en och annan yngre, tuffare konkurrent, och fått nöja sig med lite blygsammare placeringar än vad han är van vid. Så lagom till sitt avskedslopp sprang oddset upp i närmare sex gånger pengarna - tack för det danska totospelare ;-) men visst, favoritspelade Diesels Cody hade vi fått stryk av ett par gånger i rad, så att Divo inte var favorit var väl kanske rätt.

Oddstavlan strax före start....

MEN. Den här gången hade Kungen av Bonderup inte en tanke på att få stryk. Han var stark som en oxe genom svängen och på upploppet och höll hela gänget ifrån sig med gammal klassisk pondus!!! 19:e segern, minsann!


Divo i slagläge in på upploppet. Styrka, stil, elegans... Foto: Ib Borg

Vår glädje var förstås (och är) obeskrivlig. Vilket sätt att avsluta på!!! Il Divo, Europamästare, Europaderbytrea, St Leger-vinnare, dansk veteranderbyvinnare och Själlandsmästare med mera, fick avsluta med att stå överst på pallen. Inte ett Blidingia Racing-öga var torrt efter det.

Glad racingfamilj. Foto: KVF


Och räkna med att skumpan flödade här hemma efteråt....


Men det var minsann inte det enda att fira.


Chill'n Chilali vann som bekant danska mästerskapen på en kanontid i augusti - men sedan kom löp och en avgrundsdjup formsvacka (läxan lärd, hon startar inte mer mellan löp och valpvecka) började sin comeback förra veckan med att ha kopiös otur på Cimbria där det blev tvärstopp in i sista sväng - men nu var hon på hugget igen och dundrade runt på en M1-tid. Tvåa i mål, men extremt formstarka och talangfulla Yankees Fergie som gjorde sitt livs bästa lopp (PB) gick inte att fånga. Andraplatsen och tiden visar dock att Chilla har en spännande säsong framför sig 2020.


Chilla på hugget (gult täcke) i starten. Foto: Ib Borg