top of page
  • Skribentens bildArtur

En spännande parning i vinter

En riktig skithelg på tävlingsbanan men i stället gläder vi oss att kunna presentera en ny planerad parning i november-december. Det är dock inte vår egen, utan vi gläder oss stort åt att Scanian Dogs (Jeanette Rosberg) valt att para supertiken Trix (Vans Viking-Slippery Babs) med vår egen Kungen av Bonderup, nämligen Il Divo,


Divo & Trix

Linjerna är utsökta på båda sidor både vad gäller hanar och tikar.


Il Divos så-gott-som-helbror och lookalike (de ser ut som kopior) Arion är aktuell som en av finalisterna i Svenskt Greyhound Derby!

Arion och Il Divo har samma mamma (Elektra) och bra nära samma pappa; Joe La Bello är ju en son till Il Divos pappa No More Legend.


Planerad parning i vinter.

Vi påstår dessutom att Quliqa Trix är lika välmeriterad som No More Legends bästa avelspartners hittills, ovan nämnda Elektra och Hazel O'Hannah.

Hennes pappa Vans Viking har slagit igenom med dunder och brak i den svenska aveln och lämnat bl a Årets Tik och SM-vinnaren Nobel Ginger, danska mästaren med mera Sweetie Belle, vinnaren av Svenskt Uppfödningslöpning Pure Passion, Rarity som var på pallen i samtliga svenska och danska finaler som unghund/rookie med flera, inte minst några hundar som tävlat med framgång på Irland.

Quliqa Trix mamma Slippery Babs har även lämnat stjärntiken Penny Lane (vinnare av Svenskt Avelslopp, SM-trea, vinnare av European Tour och danskt mästerskap med mera) , Next Episod (SM-vinnare, sprint, och vinnare av Advantage Masters) och högaktuella rookiesensationen Galway Girl (SM-tvåa efter Nobel Ginger).


Inom galoppen hade uppräkningen ovan tveklöst kategoriserat linjerna som "black-type". Toppnivå.


Det är kort och gott en parning som vi ser extremt mycket fram emot, håller tummarna för och som vi hoppas ska föra den svenska aveln ytterligare framåt.När det gäller tävlingshelgen så vill vi gärna dra ett streck över den helt och hållet. Båda våra starthundar Chill'n Chilali och MB Clefairy fick sina lopp i Alingsås förstörda av hundar som valde att vara i vägen, bryta ut, byta spår med mera mer eller mindre hela loppet. Resesällskapet Trix stod på tvären på grund av en knuff i Västsvenskt Oaks och vår uppfödning Primrose stod också på tvären på grund av en knuff på väg mot segern i sitt kval till Svenskt Greyhound Derby.


Sånt händer i racing. Bäst att bara glömma och gå vidare.


Dock gläder vi oss lite från läktaren åt att danska Aleta vann Västsvenskt Oaks., Aleta som tillsammans med Chill'n Chilali gjorde årets näst bästa medeldistanslopp i Danmark härom veckan, men förvägrades en M1-klassning på grund av ett värdelöst klassningssystem, visade nu med eftertryck vad hon tyckte om klassningssnurran när hon städade av större delen av den svenska tikeliten. Gratiis till Heidi Föhns och Jesper Sötofte!


Jag vill inte upplevas som tjatig, så detta blir (förhoppningsvis) ett sista inlägg i klassningsdebatten och jag väljer att avstå från att lägga det på Kappsnack. Men jag roade mig med att ställa samman en liten graf (bilden nedan) som jag tycker sätter fingret exakt i solar plexus på orättvisan i systemet mellan banor som har förhållandevis få starthundar per distans och banor som samlar många starthundar som gör det statistiska underlaget mer rimligt.Med detta tackar jag för intresset för den här gången!

131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page