top of page
  • Skribentens bildArtur

En spännande nyhet från kenneln

Sommaren är här och eftersom vi just den här helgen faktiskt valt att vara tävlingslediga så tänkte vi passa på att i stället för en tävlings- och träningsrapport i stället släppa en kul och spännande sommarnyhet från vår kennel.


Ditzy Doo väntar valpar efter Il Divo.

Vad är det då som är på gång? Jo, faktum är att vi nu är tämligen säkra på att vi väntar greyhoundvalpar till Midsommar.


Ditzy Doo är dräktig och pappa är minsann ingen annan än Kungen av Bonderup, det vill säga vår biffiga stridsvagn och Europamästare med mera Il Divo!


Vi har gjort försöket en gång tidigare att kombinera Divos mycket starka linjer med vår egen tiklinje -- men den gången var det en ren chansning och vi hade tyvärr missat höglöpet med Mustang Sally, så det blev ingenting.


Den här gången blev det i stället av med Mustang Sallys dotter Ditzy Doo.Den här parningen är spännande på många sätt.


Dels har vi länge spänat på att kombinera topphanarna (och toppförvärvarna) No More Legend och Kerberos Pearl i samma kull. Det har, vad vi vet, aldrig gjorts tidigare. Check.


När det gäller No More Legend (som knappast behöver någon presentation) är det också riktigt kul att ta hem den klassiska och extremt framgångsrika tiklinje som härstammar från Cimbrias Bertil Mårtensson till Skåne igen (ja, Davantis har ju förstås redan gjort det före oss, men ändå)! Check.


Dels har vi spånat på att kombinera Kennel Davantis fantastiska egna tiklinje som gett oss så fina tävlingshundar (Akela, Il Divo, Luolanto) med vår egen favoritlinje som bland annat lämnat Cimbrias snabbaste tik någonsin Mustang Sally och drottningen av Danmark Sweetie Belle. Check igen.Det är lite av en drömparning för oss, så vi håller tummarna extra mycket.


Annars väntar vi på lottningen till SDA-GHK:s tävlingar nästa helg där vi tänkte göra ett försök att kvala in Luolanto till Avelsloppet. Inga andra hundar till start dock. Om "Louie" kvalar in åker vi med hela gänget till Alingsås till finaldagen, om inte blir det troligtvis starter i Danmark i stället. i början av juni.


Vi hörs!

176 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page