top of page
  • Skribentens bildArtur

En solig träningsdag på Cimbriabanan

Det börjar kännas som om livet så sakteligen börjar komma tillbaka igen efter nedstängningen av idrotten. Allsvenskan i fotboll är igång igen, Åkers Kanal körde en till synes lyckad tävlingsdag med många fina prestationer och på Cimbria var det bra drag på träningen, många glada miner hos både tvåbenta och fyrbenta och strålande solsken som kronan på verket.


Vi hade fyra hundar med oss den här gången: Divo, Ditzy, Clara och Effie. Chilla väntar på att valpveckan ska passera och Fifi har lite rehab kvar efter en oturlig smäll som hon drog på sig själv i hundgården. Louie får vänta ett tag till på nästa steg i sin utbildning.

Nina med Ditzy Doo och Jeanette Rosberg som hjälpte till med Il Divo.

Gamle Kungen av Bonderup är fortfarande på hugget, vilket han visade med eftertryck i dagens träningslopp mot Ditzy Doo. Han kunde inte riktigt matcha hennes speed, men joggade ikapp efter mål och i sin iver att ta haren slog han ett par glädjevolter.... Tiden 18,82 går minsann inte att klaga på när man fyllt sju år.


Kungen av Bonderup tror fortfarande att han är en unghund...

Ditzy Doo fortsätter glädjande nog att utvecklas och trots att hon bommade uthoppet ur boxen (där Divo var en längd före) drog hon snabbt förbi och kom i mål på 18,69, vilket bör vara årssnabbast på Cimbria hittills i träning. Det var härligt att se av en hund som vi förra sommaren inte ens visste om hon skulle kunna komma ut på banan igen .


Clara (MB Clefairy) är lite rund om magen efter sitt löp och hade lite svårt att hålla farten runt kurvan, där träningskompisen Mio Min Mio drog förbi med en dryg längd. Men hon jobbade sig ikapp efter mål och tog haren, så tävlingsgnistan är det inget fel på. Nu är det bara att slipa lite på formen.

William och Clara

Effie har varit bra på gång alla sina träningar hittills och gjorde det bra den här gången också även om hon bommade starten och sedan nästan sprang förbi haren när den saktade in för att hon inte skulle bli för långt efter. Lite oflyt. Helhetsintrycket över medeldistans var alldeles utmärkt.


Annars då? I går räknade vi som uppfödare in en andraplats (målfotostryk) för Ditzys syster Fluttershy (Föhns/Sötofte tränar) på Kallerup, en bra prestation på en utmärkt tid med tanke på banans beskaffenhet, en av årets bästa tider hittills faktiskt.

Cesar Flickerman (Föhns/Sötofte) hade en tuff uppgift men kämpade på fint till sin tredjeplats.


Midsommar nästa veckoslut!!!

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page