top of page
  • Skribentens bildArtur

En riktigt härlig hundkapphelg

Framgångar i EM, en uppfödning i SM-final, en egentränad whippet inkvalad till SM-final och så innebar Hail Marys seger i Svenskt Travderby att Cimbria vann Klubbkampen. Det är verkligen en både mastig, rolig och lyckad helg vi kan summera i dag.


För att börja från början: Vi for över till Kallerup i lördags med tre hundar. Chill'n Chilali fick inte något perfekt lopp den här gången heller, men nu hade hon mer energi och en bättre dag helt allmänt och sprang in på en fin andraplats i EM för tikar över sprintdistans!


EM-silver och en fin pokal med hem!

Vilken prispall i EM! Sweetie Belle etta, Chill'n Chilali tvåa, Fluttershy trea. Foto: KVF

För att göra det hela ännu bättre så fick hon dela prispallen med två av våra uppfödningar!!


Sweetie Belle (Anette Mortensen) följde upp sin seger i DM mixed härom veckan med att ta sin andra (!) EM-titel, superlativerna räcker snart inte till för denna stjärna, och helsystern Fluttershy (Föhns/Sötofte) kom på tredje plats, slagen av Chilla alltså.


Chilla försöker ta upp jakten på Sweetie Belle. Foto: Ib Borg

Total succé för Blidingia i det loppet alltså.


Effie Trinket startade i veteran-EM och fick även den här gången bromsa till inför svängen, men en fjärdeplats får vi vara nöjda med. Hon får starta hemma på Cimbria nästa vecka där kurvan inte är fullt lika läskig för henne...

Effie på fjärde plats i veteran-EM. Foto: KVF

Vi hade dessutom vår rookie Flying Fifi till start och hon gjorde det betydligt bättre den här gången. Även om tiden inte blev fantastisk så löpte hon stabilt och bra, klarade kurvorna bättre och kom in på en andraplats. Första pallplatsen i karriären, i andra starten!

Flying Fifi (nummer fyra) var bra med i starten. Foto: Ib Borg
Fifi på pallen med Nina och William. Foto: KVF
William och Fifi.

Lördagen blev ännu bättre av beskedet att familjen Aaltos Primrose, från vår första kull (Killishin Jamar-Kacela) kom tvåa i sin SM-semifinal för veteraner på Åkers Kanal och är klar för finalen! Stort grattis till Sinikka och Taisto.


På uppfödarsidan kunde vi alltså räkna in en EM-vinnare, en EM-trea och en SM-finalist samma dag. Det är sannerligen en god anledning att korka upp en flaska bubbel.

Effie och Fifi spanar över tävlingsplatsen.

Men helgen tog inte slut där. I dag (söndag) var vi i Borås. Hade med oss två gästhundar dessutom, som båda lyckades bra. Malin Månssons Sansa kvalade in till tik-SM och Jinny Baloghs MB Aayla vann ett graderat lopp. Alltid kul att ha såna champs med sig i bilen.


Vi hade själva med oss tre hundar. Ditzy Doo inledde tävlingsdagen i ett graderat lopp och hade världens otur igen när hon fick en tio kilo tyngre hane över sig hela startrakan och in i svängen och klämdes mellan honom och sargen. Bara att glömma och ta nya tag, nån gång ska väl otur och tur jämna ut sig.


MB Clefairy är i riktig fin form just nu. Williams whippet gick ut i semifinal till tik-SM och jagade länge "omöjliga" storasyster Eevee som tvåa i loppet. Sista biten in mot mål blev hon lite trött och fick till slut nöja sig med en tredjeplats. Men det räckte för att kvala in till SM-final!


En stor framgång för oss - vi har varit i SM-final för greyhounds tidigare ett par gånger men nu var det första gången med en whippet. Jättekul! Finalen avgörs i Borås om två veckor och segerchansen är obefintlig, men vi är glada bara över att vara med i ett sådant sammanhang.


Claras Sm-kvalresultat. Tvåa efter start, trea i mål och klar för final!

Till sist hade vi unghunden Luolanto med för träning coh han gick ett varv som såg riktigt bra ut. Inget att klaga på där.


På hemvägen från Borås streamade vi Svenskt Travderby live via ATG och kunde se Hail Mary vinna, hästen som vår klubb Cimbria HK lottats till i Klubbkampen. Det innebär att Cimbria vann de 5000 kronorna i förstapris!


Snacka om lök på laxen, grädde på moset eller vad ni vill.


En härlig helg helt enkelt!


Nina (och William) ska ha all ära av tränarframgångarna då hon jobbat hårt med våra hundar hela helgen. Själv har jag haft det lite glassigare, som EM-speaker på Kallerup och livestudiovärd i Borås. Kul att få förtroendet av båda klubbarna!


Hoppas vi ses nästa lördag på Cimbria!


59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page