top of page
  • Skribentens bildArtur

En perfekt start på det nya året

Bara några dagar innan årsskiftet kom de, Claras och Daltons valpar och en mer perfekt start på det nya året kan man knappast få än en valplåda full av framtidshopp och en mamma som sköter sitt jobb som om hon aldrig gjort något annat.


MB Clefairy och Winsome Yankees Dalton fick tio små blå underverk, som kommer att få sina namn efter League of Legends-tema, på Williams order. Det är alltså ett onlinespel, en esport, där namnen hämtats dels från superkända spelare (deras in game-namn) som Faker, Showmaker och Jankos, men också karaktärer i själva spelet, hjältarna man spelar med.


Redan nu avslöjar vi namnen som William valt ut.


Killarna kommer att heta: Showmaker, Faker, Jankos, Pantheon och Yasuo.


Tjejerna kommer att heta: Jinx, Neeko, Rek’Sai, Akali och Miss Fortune.

Vi är väldigt glada över att allt gått bra hittills och tackar än en gång de som gjort det möjligt: Karsten Petersen förstås, som hjälpte oss med att få Dalton över bron när det var dags att para, våra grannar Camilla och Fredrik som hjälpte till under själva parningen och Malin Månsson vars hjälp under och efter valpningen som vanligt varit helt ovärderlig.


Det ska bli mycket spännande att se vilka hem som våra nya stjärnor hamnar i så småningom. Några är redan bokade, men då det är tio valpar så finns det självklart fortfarande möjlighet att anteckna sig för en av de blivande stjärnorna.


Här följer lite valpbilder att njuta av:


Whippet är en allroundras som man kan ha väldigt kul med på många fronter men våra valpar är som de flesta som läser här vet i första hand meritmässigt avlade för rundbana.


Pappa Yankees Dalton har haft en lång och framgångsrik karriär. han vann EM som unghund (Puppyklassen) och danska Derbyt som veteran och har alltså presterat på topp i allra tuffaste konkurrens under många år.


Mamma MB Clefairy har samlat ihop så många elittider på olika distanser att hon erövrat ett gulddiplom och visat vinnarskalle vid många tillfällen. Hon har nog varit allra vassast som sprinter, men hennes största meriter är ändå en tredje- och en fjärdeplats i SM för tikar i supertuff konkurrens på 492 meter. Hon har dessutom banrekordet på medeldistans hemma på Cimbria.


Både hennes mamma och syskon har varit Årets Hund i Sverige. Många syskon har dessutom massvis med meriter i såväl lurecoursing som whippet race.


Lagom till valpningen kom Bosse Ländins statistik från 2021 och där kunde vi till vår stora belåtenhet konstatera att MB Clefairy och Yankees Dalton BÅDA är med på listan över de fem snabbaste tiderna på Kallerup på sprintdistans under hela året! Snacka om klockrent.

Dalton var dessutom med på listan över de fem snabbaste på medeldistans på sin hemmabana under 2021. Och då var han alltså veteran och inne på sin sista säsong.


Vid intresse av valp kontakta oss via hemsidans kontaktfomulär, eller ring Nina på 0733-556394.


Mer info om parningen, med stamtavla o s v hittar du här.

623 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page