top of page
  • Skribentens bildArtur

En ny whippetkull och tävlingspaus

Vi börjar med det roligaste – möt vår nya whippetkull efter Joe Black Globe Glass och MB Cleafiary. Nio valpar som vi hoppas ska ta banorna med storm om sisådär ett och ett halvt år och som vi redan är mycket stolta över.Namnen är inte klara ännu, men kommer nog att bli det inom en vecka. Vi har ju knappt hunnit smälta att de är här ännu (en vecka i dag). Men förutom att en av fem tejer tyvärr inte klarade sig de första dygnen (de var tio totalt från början) så har allt gått bra.


Mamma mår finfint och barnen blir allt fetare för varje dag som går.


Vi är stort tacksamma för den som vanligt helt ovärderliga hjälp vi fick av Malin Månsson i samband med valpningen.


Här kommer en liten photodump på de senaste Blidingiastjärnorna:
Och här stamtavlan från whippetarchives:


Parningsannonsen med lite info om hundarna:


Syskonen som precis hunnit fylla tävlingsklar ålder (kullen efter Yankees Dalton och MB Clefairy) börjar så smått dyka upp på banorna. Vi har redan berättat att Inga-Lills lilla Lova (Blidingias Akali) gjort sin tävlingsdebut och blev då tvåa på en bra tid bakom mer rutinerade danskan Devaj Kenya.


I veckan som gått har dessutom Blidingias Miss Fortune och Blidingias Yasuo fått godkända tävlingslicenser – stort grattis till det! – och Miss Fortune är dessutom redan anmäld till start i Alingsås på söndag! Lycka till, vi håller tummarna!


Vårt eget tävlande är det inte så mycket med just nu, vilket i och för sig kanske är lika bra det med tanke på jobbet med valpkullen.


Men det har varit en hel del otur med i bilden så här i början av säsongen.


Bella Ciao började löpa samtidigt som Clara – och är därmed precis förbi sin valpvecka men fortfarande tung och slö och har bara hunnit med ett par (sega) träningar ännu. Vi får se när vi vågar ta ut henne till start utan att skämmas för mycket men det är i varje fall hon som är närmast att få tävla nu.


Better Call Saul åkte på en lättare coursing och fick ont lite här och där i musklerna efter att ha sprungit längre än vad det var planerat då han vann sin årsdebut för några veckor sedan.


Han ska förmodligen få springa ett träningsvarv nu på söndag och sedan får tränaren (Nina) ta ställning till om han är tävlingsklar eller inte.


Perissa Bay är fortfarande inte klar med sin boxträning. Innan hon står still och fokuserar på det hon ska går det ju inte att anmäla henne till licenslopp.


Till råga på eländet fick Luolanto en "sten i dojjan" som måste opereras ut, vilket gjordes härom dagen. Han lär tidigast vara aktuell för start igen till Midsommar.


Gissar jag. Har inte kollat med tränaren.


Tråkigt? Ja definitivt. Vi får se om det ens blir någon till start till danska derbydagen 10 juni. Snacka om max otur i så fall. Men bara att hålla tummarna, på söndag vet vi om det finns någon som går att anmäla.


Vi ses när vi ses!


Vid intresse för en av supervalparna, ring Nina på 0733-556394 eller använd kontaktformuläret här på sajtens förstasida.

270 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page