top of page
  • Skribentens bildArtur

En lyckad parningsvecka

Under veckan som gått har vi haft mycket trevligt herrbesök på kenneln. Winsome Yankees Dalton har varit gäst hos oss och skött sig alldeles exemplariskt.


Dalton är en mycket väluppfostrad och följsam kille med milt temprament och starkt fokus på sin uppgift :-) Han har förutom att han varit en trevlig gäst socialt sett under veckan skött sitt jobb hur bra som helst. Men god hjälp av vår granne med lång erfarenhet av uppfödning, en välmeriterad Weimaraner-kennel, har vi under veckan genomfört tre lyckade parningar mellan Dalton och Clara (MB Clefairy).


Nu återstår bara att hålla tummarna för att det lyckats och att vi i så fall väntar whippetvalpar framåt årsskiftet. Se mer info här.

Dalton och Clara - två riktiga rundbaneatleter - väntar förhoppningsvis smått.

På tävlingsfronten gick det inte så jättebra vid lördagens besök på Kallerup, då Dalton samtidigt lämnades åter till sin ägare Karsten. (Tack för lånet!!!)


Luolanto har haft allt annat än tävling i skallen efter att ha haft en löptik i närheten under veckan och det märktes med stor tydlighet både omkring själva tävlingen och i loppet. Han gick mest omkring och försökte flirta med tikar, bommade starten och var inte ett dugg fokuserad på att göra någonting åt det sedan heller. Bara att ta det som en dålig dag på jobbet.

Louie fick nöja sig med en tredjeplats efter ett helt ofokuserat lopp. Foto: KVF

Flying Fifi hade otur, fick trafikhinder i sitt lopp, kom i mål med ett mindre sår på tassen efter en "bump" på vägen och var i princip aldrig med i fajten. Sånt som händer i racing.


Nu laddar vi om inför mycket spännande tävlingar på hemmabanan i Ö Tommarp i helgen som kommer. Louie och Fifi är anmälda, dock inte Ditzy Doo som vi inte var helt nöjda med i träningsjobbet i söndags.


Hon får helt enkelt ha tävlat färdigt och fortsätter i stället enligt ursprunglig plan sin karriär i "avelsboxen" till våren. En ny partner är redan utsedd, men vi återkommer med vem det blir senare i vinter! Lite nyfikna får ni allt stå ut med att vara... Men det blir alltså greyhoundvalpar på kenneln igen 2022.


Den av våra besökare här på sajten som har tid över på lördag rekommenderas absolut ett besök på Tommarpsbanan. Många av landets absolut bästa hundar kommer på besök PLUS de bästa från Danmark, runt 100 anmälda i tre olika raser (greyhound, whippet, saluki) och som vanligt blir det bra drag kring banan som nu gör sin första tävlingsdag på länge.


Hoppas vi ses där!
125 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page