top of page
  • Skribentens bildArtur

En julhälsning och summering av 2022

Så var det dags att sätta punkt för 2022 och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt hundkappår. Det gör vi som vanligt med en liten återblick, lite statistik och några bilder från Cimbrias träff i ridhuset i Björnstorp.


Inga-Lill och Lova fixade julstämningen.

Extremt många valpar från vår kennel var förrresten på plats där, såväl greyhounds som whippets och det var riktigt kul och trevligt. Ett härlig sätt att umgås även mitt i vargavintern.


2022, ja. Att vi ens hann med att tävla var ju snudd på en bragd med tanke på att vi haft fullt upp med först en whippetkull (Yankees dalton-MB Clefairy) och sedan en sommarkull med greys som vi är extremt nöjda med så här långt (Il Divo-Ditzy Doo).


Det har onekligen varit ett hektiskt år. Dessutom har ju Nina haft att stå i med allt kring klubben och tävlingarna så hon ska väl ha en liten tapperhetsmedalj för året som gått.


Nina med Duplo och Perissa på väg mot ridhuset,

Men jodå, tävlat har vi gjort.


Och det med god framgång, glädjande nog.


Här är facit:

Luolanto: 8 segrar - 5 andrapris - 4 tredjepris (18 starter)

Bland segrarna finns Östersjöpokalen, Själlandsmästerskapet och Stald Amazones hederspris. Dessutom en andraplats i Svenskt Avelslopp och ett banrekord i Alingsås.


Bella Ciao: 3 segrar - 3 andrapris - 3 tredjepris (12 starter).

Hon började sin karriär mellan löp och valpvecka men kom igång på allvar efter hand och har gjort det riktigt bra.


Better Call Saul: 2 segrar – 1 andrapris – 0 tredjepris (4 starter)

Vann bland annat Vi i femman på Tommarpsbanan och Själlandsmästerskapet för unghundar. Storvuxen, kom igång sent och matchades försiktigt.


Flying Fifi: 1 seger – 0 andrapris – 3 tredjepris (6 starter).

Inledde året hos oss och avslutade det hemma hos sin uppfödare efter miljöombyte, så vi tar bara med vårens starter här.


MB Clefairy (W): 1 seger – 5 andrapris – 4 tredjepris (13 starter)

Har gått i allra tuffaste konkurrens, mestadels i Danmark, hela säsongen och gjort det strålande efter omständigheterna. Som veteran och efter en valpkull. Bla på pallen i Öresundscupens final.


Totalt sett: 15 segrar – 14 andrapris – 14 tredjepris (53 starter)


Ett facit vi är oerhört nöjda med såklart, särskilt som det inkluderar att Luolanto slutade 2:a i Årets Hund på Kallerupbanan och vann Cimbrias klubbchampionat.


Dessutom kom tre av våra hundar med bland de svenska Årets Hund-nomineringarna: Luolanto (sprint), Bella Ciao (rookie), MB Clefairy (whippettikar).


Sedan var det förstås surt att förlora Avelsloppet med en hundradel efter att ha satt banrekord i försöket, men så är det med racing. Ibland blir det lite stolpe-ut.


Procentuellt ser det också ruggigt bra ut 2022:

Segerprocent: 28,3 (nästan var tredje start)

Pallplatsprocent: 81,1...


Det är vi väldigt glada för och ödmjuka inför faktumet att det går upp och ner i den här sporten – man får njuta när man kan.


Nu är det dags att fira jul och nyår och börja drömma om och planera inför hundkappåret 2023. Då har vi förhoppningsvis en ny debutant i form av Perissa Bay och en unghund att skola in: Mo Salah. Ja, eller två om man röknar Inga-Lillas whippettik Lova.


Dessutom ska det bli oerhört kul att få fortsätta följa alla de andra valparnas utveckling hos sina respektive familjer!


Fler bilder från vinterträffen härom veckan:


Sköt om er och era hundar och en härligt God Jul + Gott Nytt År från oss alla på Kennel Blidinga/Blidingia Racing!!


Hälsar

Artur, Nina, William, Alex, Inga-Lill

....och hela det fyrbenta gänget.


84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page