top of page
  • Skribentens bildArtur

En fin dag på Kallerupbanan

Det kändes lite som om cirkeln slöts för en ganska mardrömslik säsong när Chilla fick ont i ryggen efter att ha kvalat in till finalen i Breeders Oaks i Alingsås (trots en i ärlighetens namn ganska svag prestation efter sitt löp). Vi började med en skada och en missad final i Avelsloppet (Rarity) och avslutade med en strykning i finalen av Breeders Oaks. Ridå, liksom.


Det gjorde dessutom knappast saken bättre att Clara (MB Clefairy) började löpa mitt i alltihop...


Men det finns alltid ljuspunkter i tillvaron. En sådan är evighetsmaskinen Il Divo som faktiskt har ett par starter kvar innan karriären är över, en annan är våra fina uppfödningar som oftast bidrar med glädje. En tredje Divos blivande flickvän Trix som fortsätter att slå alla med häpnad.


Alla de här ljuspunkterna samlade vi en och samma tävlingsdag på Kallerupbanan i lördags.


Il Divo gick ut i Själlandsmästerskapet för veteraner (försvarande mästare), bommade starten och fick nöja sig med en tredjeplats den här gången men var glad och nöjd ändå efter att äntligen ha fått springa efter haren igen efter en månads paus. Och han har bara missat pallen EN gång på två säsonger i Danmark!

Divo har två race kvar den här säsongen på Kallerup och sedan är det förmodligen dags att gå i pension. Man ska aldrig säga aldrig... men en lång vinter väntar och nästa år fyller han sju år. Någonstans måste man ju sätta punkt.

Divo trea efter Diesels Cody och Dark Velocity. Foto: KVF

Så var det det här med uppfödningarna. Cesar Flickerman (Killishin Jamar-Kacela) har hittat en grym formtopp och följde upp segern i Alingsås härom veckan med en ny seger på sin hemmabana. Nina fick vara handler då Heidi hade många hundar till start och det värmde så klart extra att få lyfta upp Flickermannen överst på prispallen. Nina har förresten en grym procent som handler och jag tror att det här var hennes tredje eller fjärde raka vinnare som vikarie åt ordinarie tränare :-)


Cesar Flickerman tog sin andra raka seger! Foto: KVF

Heidi och Jesper startade också Fluttershy (Vans Viking-Mustang Sally) och för "Agnes" som hon kallas hemma var det comeback efter en mindre skada. Det skötte hon strålande med en stark andraplats bakom Stefans Gizmo. Kul att se henne tillbaka på banan.


Fluttershy tvåa efter Stefans Gizmo på fina 16,73. Foto: KVF

I tikarnas Själlandsmästerskap hade vi TVÅ hundar att hålla tummarna för. Vår uppfödning Sweetie Belle (Vans Viking-Mustang Sally) och Divos girlfriend Trix som ju tränas av Jeanette Rosberg som vi rest land och rike kring med hela säsongen. Och vilket race dessa båda tjejer gjorde!!


Sweetie Belle är också tillbaka efter en tids frånvaro och trots det drog hon upp ett fasligt tempo i täten. Anette Mortensens hund ledde med flera längder över Aleta in i sista svängen och såg ut att gå mot en klar seger. Men alldeles vid mållinjen kom Trix från ingenstans (med sin sedvanligt starka spurt) och hann både ikapp och förbi. Trix noterade den tredje snabbaste tiden NÅGONSIN på medeldistans på Kallerup med 27,93... och Sweetie Belle var inte mycket sämre med fantastiska 28,00. Inte ens Pennys Shiner har varit snabbare.


Trix (etta) och Sweetie Belle (tvåa) i tikarnas Själlandsmästerskap! Foto: KVF

Dessutom tog Flying Fifi (Fifi Whitesox-Monroe Flyer) sin sololicens och såg riktigt fin ut, vi hoppas hinna bli klara med licensen innan vintern och Ditzy Doo (Vans Viking-Mustang Sally) fick ett handsläpp och skötte sig perfekt.


En totalt sett riktigt fin dag på Kallerupbanan alltså!


Säsongens sista nummer av Fokus Hundkapp är tryckt och går att beställa i shopen, eller genom att swisha 145 spänn till 0704-142542 (och ange namn/adress).


Det var allt för den här gången! Nästa vecka har vi nog en kul nyhet att presentera här :-)


Ses då!

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page