top of page
  • Skribentens bildArtur

Skånsk succé när Kallerup hade premiär

Så var den i gång, den härliga tävlingssäsongen i Öresundsområdet. Solsken, mycket publik, fina odds och glada miner för hela slanten bjöds på danska Kallerupbanen och den här gången gick tävlingarna mest i de skånska färgerna.


Prispallen i Fordham Road Memorial. Vinnare Annette Forsberg/Mad In Motion, tvåa Heidi Föhns/Black Baccara Rose, trea Karin Milling/Silverhill Josie.

Cimbria HK var på besök med en hel busslast tränare och hundar och snodde med sig sex av elva segerrosetter hem över bron.

— Härligt att vara i gång, det har vi längtat efter. Men ni svenskar tog ju hem alltihop, det var inte så kul... nej, men skämt åsido, det var en fin tävlingsdag och det är alltid trevligt när ni kommer hit, sa KVF:s ordförande Heidi Föhns när hon pustade ut efter en tuff eftermiddag.


Dagens största lopp Fordham Road Memorial över 460 meter vanns av Annette Forsbergs Mad In Motion — trots en riktigt dålig start. ”Tyko” som hunden kallas bommade starten och var sist i väg, fick dessutom ett stopp i första kurvan. Men på något sätt vann han tillbaka förlorad mark på sista bortre, tog upp jakten på Black Baccara Rose (Föhns/Sötofte) på upploppet och hann fram precis i tid till mållinjen.

— Om jag trodde han skulle hinna ikapp? Nä, jag trodde inte ens att han skulle komma ut ur boxen, skrattade Annette, som var mycket nöjd med utfallet av hundens allra första start på Kallerupbanan.


Starten i Fordham Road Memroial - blivande vinnaren i det vita täcket.

— Klart att vi kommer att satsa på Öresundscupen nu när vi fått en så bra start, fortsatte hon apropå den årsfärska tävlingen som innebär att man behöver samla poäng både på Kallerup och på Cimbria för att ta sig till final i höst. (Bloggen återkommer med ställningen när den räknats ut, den finns också så småningom att hitta på kallerupbanen.dk. )


Tvåa i storloppet kom hemmahunden Black Baccara Rose, som just uppmärksammats för att ha blivit Årets Hund på Kallerup 2021. Trea i huvudloppet kom Karin Millings Silverhill Josie och trea Mazhar Iqbal Khans Pennys Victoria som nu gjorde första starten efter att ha tagits hem från England.


Apropå Årets Hund så var det Rikke Bankovs Flying Super Kid som fick det priset på whippetsidan för 2021. Och han visade att han tänker göra ett försök att vinna det även 2022 när han vann Over the Hill veteranlopp på fina 17,79.


Flying Super Kid leder in på upploppet.

På greyhoundsidan var det också en gammal Årets Hund som vann Over the Hill veteranlopp, nämligen Bankov-tränade Pennys Shiner.


Bankov tog en trippel under dagen, vann öven ett whippetlopp med debutanten B Kvantes, med intressanta härstamningen MaxWin Happyhour-Saga.


Ett rubriklopp för hundar som inte vunnit på Kallerup under 2021, Greyhound Childs vandringspokal, vanns av debuterande Max med den lite ovanliga härstamningen Magic—Christina Bernath's Daisy. Ungerska linjer som tagits in av ägaren och tränaren Osman Mansha.


Blidingia Racing från Bonderup (klubben är Cimbria HK) tog en dubbel under dagen. Första sprintloppet vanns av Flying Fifi, uppfödd i Danmark av Föhns/Sötofte. Sedan vann tränare Nina Bliding även med Luolanto som gjorde ett starkt lopp över 460 meter efter en mycket snabb start — och vann på dagens bästa medeldistanstid 28,92.

Tvåa här blev Föhns/Sötoftes Liam och trea Karsten Petersens Kazan City.


Defilering inför första loppet - med utrustningskontroll vid tornet. En nyhet på banan.

— Vi var inte säkra på var vi hade hundarna formmässigt och det var egentligen fel distans på båda. Fifi har normalt sett varit bättre på medeldistans och Luolanto var tveklöst bäst på sprint under sin debutsäsong. De överträffade båda våra förväntningar i dag, sa Nina Bliding som förresten är ordförande för Cimbria HK.


Luolanto överst på pallen. Tvåa Liam (Föhns/Sötofte) och trea Kazan City (Karsten Petersen).

— Kul att vi var så många från klubben här i dag och att det gick så bra. Nu hoppas vi bara att det kommer många danskar över till oss också nästa vecka när vi har årspremiär!


Skånska segrar blev det några till. Debutanten Good Company (Greycraft Sound-Greycraft Queen, helsyster med SM-vinnaren Killer Queen) med sin debuterande (!) tränare Lee Svensson fick kliva upp överst på pallen i sitt livs allra första tävlingsstart. Vi lär få se mycket mer av de båda framöver.


I samma lopp visade också Föhns/Sötofte upp två mycket lovande egna uppfödningar efter Vancouver City-Monroe Flyer. Dark Flyer och Tracks of My Tears är ett år yngre än vinnaren och kommer att bli farliga i Dansk Unghundederby (Puppy Derby) om ett par veckor.


Good Company på upploppet...

...och på prispallen.

Agnes Malmström (Cimbria) vann salukiloppet med Ehan, som putsade sitt eget banrekord och vann på tiden 35,25. På whippetsidan hade klubbkompisarna Bengt och Ann-Christine Held en vinnare i form av Elmer van de Waterram men fick nöja sig med en andraplats för Harry Lime.


Ehan på väg mot sitt banrekord.

Coastwind Racing Amanda gick segerlös på Kallerupbanan 2021, men nu slog hon till direkt i årsdebuten och vann ett sprintlopp för sin tränare Dan Mathiesen.


Nu går alltså stafettpinnen över sundet till Cimbria HK som tävlar 7 maj!


Här hittar du alla resultaten från Kallerups tävlingsdag 30 april.


161 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page