top of page
  • Skribentens bildArtur

En av våra stoltaste dagar

Lördagen den 22 augusti var en av våra absolut stoltaste dagar som uppfödare. Mustang Sallys dotter Sweetie Belle vann mixade danska mästerskapet på sprint och gjorde det på ett fantastiskt sätt. Hon lämnade meriterade importhanar som Stefans Gizmo, Bubas Rocket och 2019 års bästa hund i Danmark Pennys Shiner (hela den danska sprinteliten) en bra bit bakom sig och noterade den bästa tid en tik någonsin presterat på Bjerringbrobanan. 17,54.


Bara 14 hundradelar över banrekordet minsann och de enda som gått fortare genom tiderna är Diamond In The Rough, Ace of Diamonds, Pennys Shiner och Bubas Rocket.

Sweetie Belle och Anette Mortensen överst på pallen i öppna (mixade) sprint-DM. Foto: KVF

Extra kul är att mamma Mustang Sally (som fortfarande är snabbaste tiken någonsin på Cimbria) vann Sprint-DM just på Bjerringbro 2012 och då var snabbaste tik på banan det året, tredje snabbast totalt under 2012.


Nu har dottern visat att hon med den äran för generna vidare.


Vi är överlyckliga och stolta och förstås tacksamma för att Anette Mortensen tagit så väl hand om och matchat Sweetie Belle till ännu en stor framgång. Tidigare har hon ju även vunnit DM för tikar (2018) och EM för tikar (2019). För att inte glömma stora titlar som danska Puppy Derby och Kallerup Cup. Frågan är dock om inte lördagens seger var den häftigaste hittills.


För att göra dagen ännu bättre så var familjen Aaltos Primrose, från vår första kull efter Kacela och Killishin Jamar, riktigt bra som tvåa på Åkers Kanal i ett time trial till Derbyt. Tiden blev 32,98 och räckte ju inte för att ta sig till finalen, men det var ändå hennes bästa tid över 550 meter och hon visar trots att hon blir veteran i september att hon bara blir bättre och bättre med åren, som ett fint vin.


Primrose följde alltså upp en seger med en stark andraplats och det ska bli riktigt kul att följa resten av säsongen om den formen håller i sig!


Här finns loppet att se på SHS kanal på Youtube:

Själva laddar vi för en (förhoppningsvis) hektisk tävlingshöst som inleds nästa helg på Kallerupbanan och under söndagen var vi över hos KVF för att ge ett par av hundarna den sista finslipningen.


Flying Fifi är nu helt återställd från de oturliga blessyrer hon ådrog sig i våras och efter ett bra jobb på Kallerup är hon nu redo för sin tävlingsdebut. Hon ligger av förklarliga skäl en liten bit efter systrarna (en av dem, Blackberry Lily, vann ju danskt mästerskap i lördags) men vi har inte bråttom, tids nog hinner hon förhoppningsvis ikapp.


Ditzy Doo fick testa sprintkurvan på Kallerup och klarade den med beröm godkänt. Hon är också redo för start igen efter ett par veckors vila på grund av en lättare sträckning.


Vi lät även Chill'n Chilali gå ett ordentligt jobb över medeldistans och hon ser ut att hålla formen.

Artur och Chilla under söndagens träning på Kallerupbanan.

Alla tre ska om inget oförutsett inträffar tävla nästa lördag, liksom Effie Trinket.


Eventuellt skickar vi dessutom MB Clefairy med klubbkompisen Åsa Tapani till Åkers Kanal nästa helg.


Om allt faller på plats har alltså Blidingia Racing fem starthundar nästa helg. Det var bra länge sedan sist.


Det ska bli kul!

91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page