top of page
  • Skribentens bildArtur

Elitdiplomet klart för Luolanto

Snabbaste tiden hittills i år på Kallerup och elitdiplomet hemma efter femte K1-klassningen. Det blev en lyckad utflykt till Danmark för Louie i lördags.


Louie på väg mot segern på Kallerupbanan.

Efter att lite snöpligt ha missat segerchansen i Sprintermästaren hemma på Cimbria härom veckan på grund av en lite väl yvigt tagen kurva fick Louie (Luolanto) en ny utmaning på sprint den här helgen, på danska Kallerup.


Det gick alldeles utmärkt, även om han fick jobba ordentligt för att ta ledningen in i svängen. Den här gången höll han dock kurvan bättre och kunde fokusera på att dra undan in på upploppet.


Segertiden blev 16,74 vilket är årssnabbast på Kallerupbanen. Visserligen bara två tävlingsdagar än så länge, men ändå. Man får ju passa på att njuta medan man kan.


Tiden innebar också att han fick ännu en elitklassning. Hans sjätte totalt och den femte på sprint, vilket innebär att elitdiplomet nu är säkrat.


Louie, William och Nina på prispallen.

Nu säger tränaren han han får en paus nästa helg för att efter det matchas mot försöken till Svenskt Avelslopp i Alingsås. Inte hans bästa distans förra året, men årgångslopp får man bara en chans på och vi hoppas att han mognat lite sedan förra säsongen — det gick ju bra på 460 meter på Kallerup för några veckor sedan. Det var också första gången han gjort det riktigt bra på medel så hoppet lever.


MB Clefairy (Clara) fick nöja sig med en head-to-head med CW Racing Awesome efter en strykning. Hon gjorde ett riktigt bra lopp även om det blev förlust med ett par tiondelar och klassningen blev lite väl häftiga k08. Ändå ganska imponerande av en veteran som nyligen haft en kull valpar.


Clara till höger. Foto: Jørgen Overgaard

Ännu häftigare blir det om man påpekar att hon faktiskt drog förbi sin motståndare — med härstamningen Wilson-Taifun — efter mål och kom först till harstopp!!


Flying Fifi drog till ledningen in i första böj i ett medeldistanslopp, men där slog oturen till.


Hon fick en rejäl tackling bakifrån, stod på tvären och tappade både fart och kraft. Sedan kom hon tillbaka, men orkade inte riktigt sista fem meterna och fick nöja sig med en tredjeplats. Slagen med några hundradelar på målfoto efter ett ruskigt spännande upplopp.


Fifi fick en bredsida i svängen.... Foto: Jørgen Overgaard

...men var ändå med i segerstriden ända in i mål...

That's racing for you. Bara att ta nya tag!


Annars då? Ja, inte så jättemycket på hundfronten faktiskt mer än de vanliga promenaderna och vardagspysslet. William har nämligen fyllt 15 år så mycket av helgen har gått åt till detta.


Nästa helg blir det förmodligen träning på Tommarsbanan och då är det unghundarnas tur igen att få full uppmärksamhet. Bella Ciao ska ju snart ta sin sololicens.


Sedan alltså matchning för alla tävlingshundarna i Alingsås, förhoppningsvis i två omgångar.


Nu är det läggdags!

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page