top of page
  • Skribentens bildArtur

Dubbelseger i årsdebuten — och valpsuccé

Det har varit riktigt härlig helg för Blidingia Racing på så många olika sätt. Dels tog vi en oväntad dubbel i säsongspremiären på Kallerup — dels fick vi riktigt roliga besked från våra valpköpare.


Vi börjar såklart med det vi är mest stolta över — våra kära små valpar. Att föda upp snabba whippets för rundbana, men samtidigt hålla sig till rasstandard är en svår balansgång numera, men då gäller det att välja avelspartners med lite fingertoppskänsla. Vi är så extremt glada över att ha fått låna den supertrevlige, snabbe och fine Yankees Dalton till våran Clara och resultatet har vi ju redan sett själva. En helt fantastisk kull.


En av valparna, Rek'Sai (Luna) var på utställning i veckoslutet och blev BÄSTA VALP!!— Domaren sa att det var länge sedan hon såg en valp röra sig så snyggt, berättar Rek'Sais matte Erika Davidsson Augustsson i vår Kennelgrupp på Facebook.


Så här såg omdömet ut:


"Feminin tik med bra proportioner. Vackert huvuduttryck. Bra fina rosenöron. Bra hals och överlinje. Tillräckligt förbröst. Kunde ha lite mer bröstdjup. Bra lång bröstkorg, bra vinklar. Fina tassar. Rör sig bra. Trevligt temprament."


Vi spricker nästan av stolthet, särskilt som det här var en typ av förstaplats som vi absolut inte räknat med.När det gäller de lite större valparna — eller snarare unghundarna— från kullen mellan Greycraft Lego och Ditzy Doo, börjar röra på sig på banorna. I Borås fick vi se video på El Profesór som så riktigt taggad ut när han gick en kurva. På Åkers gick Serenity ett varv och fick enligt uppgift goda omdömen.


Hemma på Cimbria gick både vår egen Bella Ciao och Lones Say Grace träning på sprint — och det såg klart lovande ut. Grace var någon tiondel snabbare men båda landade på strax över 19. Vår hane Better Call Saul (Duplo) är lite senare än tjejerna men gick en kurva och det såg bra ut.


Bella Ciao med nummertäcke på för första gången!

Gracey och Bella taggar för träning. Foto: Lone Kvistbo.

Annars då? Som de flesta säkert vet redan vid det här laget var det tävlingsdebut på Kallerupbanan i lördags och det gick riktigt bra för oss där. Förutom att det som vanligt var en fantastisk trevlig utflykt — med ett stort Cimbriagäng — till våra danska vänner så tog vi en dubbelseger.


Flying Fifi är fortfarande mellan löp och valpvecka och gick ut på vad vi utgår från är fel distans — hon har gjort sig bäst på medel hittills — men det slutade med en K1 och seger på Kallerups korta sprint. Överraskande, minst sagt. Men samtidigt är det just såna segrar som är extra kul.


Flygande Fifi lever upp till sitt namn :-D

Här med Nina och William på prispallen.

Clara fick springa mot de snabba hundarna från Jylland, däribland flerfaldige Årets Hund på Kallerip Flying Super Kid, men trots att det bara var fyra månader sedan hon fick sin kull gjorde hon det riktigt bra och var bara hundradelar från prispallen. En K11-klassing fick hon på det!


Dottern Akali (Lova) var med, tillsammans med matte Inga-Lill, för att se och lära och var hyfsad impad av morsans lopp.


Inga-Lill med Akali (Lova) på studiebesök.

Vi hade dessuom Kung Louie med, Luolanto alltså. Han fick inget sprintlopp den här gången utan fick nöja sig med medeldistans i klass 3. Vi har inte sett honom göra det särskilt bra på medel tidigare, men den här dagen stod stjärnorna rätt och han blåste iväg med en supersnabb split, ledde hela vägen och vann med god marginal på en bättre tid än vinnaren av huvudloppet (som visserligen fick en tappstart, men ändå).


Karriärens första M1 blev belöningen. Och vi är fortfarande lite småchockade, men mycket nöjda med vad Il Divos systerson visar på tävlingsbanan.


Louie drar inte helt väntat ifrån konkurrenterna inne på upploppet.

...och här med en nöjd William (och Nina) på pallen.

Nu väntar närmast tävlingar hemma på Cimbria på lördag. Det ser vi såklart fram emot!


PS: Vi fick träffa vårt "barnbarn" Blueberry — en son till Pennys Shiner och Sweetie Belle — på Kallerup och han ser onekligen riktigt fin ut. Vi håller tummarna för att han fortsätter utvecklas lika fint.


Anette Mortensen och Blueberry.62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page