top of page
  • Skribentens bildArtur

DM-succé för Chilla och Divo

Danska Mästerskapen i lördags såg ut som en tuff uppgift för oss på förhand. Clara hamnade i ett omöjligt tufft lopp, Divo fick gå mot både Meenala Spoton och Blue Hawk som han aldrig lyckats besegra på sprint förut och Chilla hade värmt upp med löp och lite magsjuka veckorna innan race. Dessutom stötte hon bland annat på extremt formstarka Aleta.


Men när vi åkte hem var det med stora leenden på läpparna. Visst, Clara (MB Clefairy) fick stänga grinden. Trots att vi lovat oss själva dyrt och heligt att hon aldrig skulle behöva möta de danska superwhipparna mer så föll omständigheterna ut så att hon hamnade där igen. Men hon gjorde sitt bästa och var glad efteråt så hon led väl ingen större skada av att komma sist. Men nu får det räcka med att agera offerlamm, som hundkappkollega Linus brukar uttrycka det.


Våra greyhounds överträffade dock förväntningarna med råge!


Il Divo, Kungen av Bonderup, upphör aldrig att förvåna. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det, men han bara fortsätter att chocka oss. Egentligen skulle han inte gått i DM för veteraner, vi funderade på att låta honom gå i sin egen, lite lägre ,klass för som andraårsveteran har han ju inget kvar att bevisa. Men efter tre raka segrar kändes det dumt att inte låta honom få chansen. En tredjeplats var maximala förhoppningen då han aldrig slagit sprintstjärnan Meenala SpotOn och då även Blue Hawk visat sig vara lite för snabb på sprint.


Så vad gjorde Divo? Han tuggade med sin sedvanliga explosiva styrka runt Blue Hawk och Diesels Cody trots tredjespår hela svängen och knappade dessutom in ett par längder på undflyende Meenala SpotOn på upploppet. DM-silver!!! Vilken j-a hjälte han är!


Divo (vitt täcke) jagar Meenala SpotOn på upploppet. Foto: Ib Borg

Nina, handler Alex och Divo på pallen. Foto: Ib Borg

Chilla var vi som sagt mycket osäkra på avseende dagsformen. Men hon hade gått och blivit tävlingssugen under sin p g a löp ofrivilliga tävlingspaus, så när starten gick i mixade DM över medeldistans formligen flög hon ur box och tog ledningen.


Chilla (gult täcke) for ur box som en kanonkula. Foto: Ib Borg

Aleta tog upp jakten och på bortre lång var hon ikapp och gick förbi med en halv längd på innerspåret. Där trodde jag själv att slaget var förlorat.

Men då la Chilla in en växel till och vann på årets näst snabbaste tid på Kallerupbanan!!

Nytt pers med några tiondelar och tveklöst Chill'n Chilalis bästa prestation hittills i karriären trots att hon faktiskt varit trea bakom Son of Trix och Greycraft Sound på Cimbria.


...och här kopplar hon grepp om Aleta på upploppet. Foto: Ib Borg

Chill'n Chilali överst på pallen!!! DM-mästare!! Foto: Ib Borg

Ett guld och ett silver i DM, alltså. Total eufori efter en säsong som varit extremt tung för Blidingia Racing.


I övrigt fortsätter uppbyggnadsträningen för Flying Fifi och Ditzy Doo och så smids det lite planer som blir officiella i nästa blogg ;-)


På uppfödningssidan gläds vi åt Sweetie Belles DM-brons i sprint bakom tuffa hanarna Bubas Rocket och Stefans Gizmo som hon matchade hela vägen in i mål.


Däremot hade Primrose otur den här gången på Järbobanan och fick ett stopp. Men det kommer alltid nya race.


Fokus Hundkapp är lämnad till tryck och går nu att beställa här.

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page