top of page

Divo på pallen – som vanligt

Härliga Kallerup!


En tävlingshund, det var länge sedan. Men vi hade två med till träning, en mormor, en mamma och ett barn, så bussen gick inte alltför lätt över bron.


Il Divo var dagens starthund från Blidingia Racing och han gjorde sin 7:e start för året. Och han har varit på pallen alla gångerna! Han har gått open race, veteranlopp och graderade lopp. Och han är på pallen, varje gång! På sprint dessutom. Och han är hund nummer 3 (!!) på listan över Årets Hund i Kallerup!!


Vi är så otroligt stolta över honom. Så stark, och så hållbar. Och så ung i sinnet fortfarande.


Han är en pansarvagn vår Il Divo, han är inte kul att möta i sprintkurvan på Kallerup, men i lördags var pansarvagnen utrustad med turbo. Inte ens sprintern Azul hann blinka innan Divo var ute ut startboxen och iväg och fick springa fritt hela startrakan ner och igenom svängen. Hela vägen och in på upploppet leder han med en längd, men då plötsligt växlar Azul tempo och tar honom med exakt 4 hundradelar över mållinjen.


Efter mål är Divo ikapp igen och har en mindre ledning fram till harstopp, och som sin mamma Elektra gjorde glider han numera inunder haren och hugger den.


Divo in på upploppet i ledningen. Foto: Ib Borg

Kungen av Bonderup i närbild. Foto: Ib Borg

På pallen mellan tre år yngre konkurrenter. Foto: Ib Borg

De fyra hundar han mötte var alla födda 2016, Il Divo 2013. Han var en i gänget, och ingen hade ens ifrågasatt om man sagt att man skrivit fel siffra på honom i programmet. En kung, pigg som en prins!


Clara fick gå ett medeljobb innan tävlingarna startade, och det såg som alltid snyggt och lätt ut. Vår unghund Flying Fifi gick för första gången från stängd box (öppet bak) och skötte sig alldeles utmärkt. En kurva fram till harstopp blev det, såg fint ut!


I övrigt så vilar Chilla, hon är inte riktigt där hon ska vara, nog lite hormoner som spökar.


Vi siktar på att försöka ha henne i ordning till Breeders Oaks.


Ditzys rehab är intressant och spännande att följa, och Effie som fick en inflammation i nosen i våras och nu blir symptombehandlad (efter både CT och biopsi!) mår bättre, så vi håller tummarna för att hon blir ok nu under hösten och kommer ut nästa år.


Tanterna Loka och Sally är just bara pensionärer och Rally har en ny karriär som bästa kompis till unghunden Fifi. Två tjejer som älskar att busa runt i hundgården!


Det var allt från oss denna gång!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page