top of page
  • Skribentens bildArtur

Ditzy Doo äntligen på banan igen

Trots de tråkiga tider vi lever i som sätter stopp för tävlingar i Sverige är vi i varje fall igång och tränar sedan några veckor tillbaka på Cimbria. Och våra kära grannar på andra sidan Bron, Kallerup VF, har börjat tävla igen. Utan publik och med begränsad rörlighet på området, men ändå.


De tävlar med tuffare restriktioner än vi har i Sverige (max tio personer på samma yta) men lyckas ändå hitta godkända sätt att genomföra tävlingar på vilket är både imponerande och föredömligt. Kan man hålla igång sporten så ska man självklart göra det. Bravo!


Nu hoppas vi att de öppnar gränserna så fort som möjligt, men för Blidingia Racings del räcker det att det blir i början av juli eftersom vi på grund av löp och annat inte har startklara hundar innan dess.


Vi hade förstås ett par uppfödningar att hålla ögonen på i samband med KVF:s premiärdag, även om superstar Sweetie Belle inte var startanmäld utan fick nöja sig med ett trial. Fluttershy gick ett helt okej lopp som tvåa och vi hoppas att hon får en bra säsong! Cesar Flickerman mötte tuffare motstånd än vanligt och fick nöja sig med en tredjeplats. Men han var inte långt bakom de båda övriga i loppet.


Träningarna på Cimbria har dragit igång sedan en tid tillbaka och det har sett bra ut för våra hundar. Nina som varit på plats med hundarna berättar själv här nedan:


I första omgången hade vi Chill 'N Chilali, MB Clefairy och Effie Trinket från box, Chilla stod för dagens bästa tid på 18.78. Och Ditzy handsläpp kurva. Allt enligt plan.


Helgen efter tog vi med den gamle mannen Il Divo som tuffade runt på dagens bästa träningstid på sprint, 19.03, inte dåligt för kungen som om bara någon vecka fyller 7 år (!!) Ditzy gick ett helvarv med handsläpp och Effie från box.

Clara löper så hon får tyvärr stå över ett tag, och Chilla är inte riktigt ok mellan löp och valpvecka, så nu får hon stå tills valpveckan är förbi!


Som bekant fick vi till vår stora glädje möjlighet att ta hem vår uppfödning Ditzy Doo, syster till bland andra Sweetie Belle och Rarity, för nästan prick ett år sedan. Skiljer nog bara några veckor.


Nina och Ditzy. Efter ett års tufft jobb är hon nu en startklar tävlingshund. Foto: Christel Tevin

När vi hämtade henne hade hon nyligen gjort en brutal störtdykning i ett licenslopp, så att hon var lite omtumlad visste vi, men det visade sig vara betydligt värre än så.


Men med en fantastiskt bra, kunnig, nyfiken och "i ständig utbildning" fysioterapeut i Camilla på Tass Inn i Broby / Hästveda, och med mitt så ofta fantastiska bollplank i Karin Milling (tusen tack för ditt tålamod med alla mina 1000 frågor!!), mycket mat, lång vila och sakta återuppbyggnad och inte att förglömma; bus och lek med unghunden Louie som byggt upp många av de små musklerna, så har hon mot alla odds lyckats ta sig tillbaka!!


Jag tror varken jag eller Camilla på Tass Inn egentligen hade så stora förhoppningar vid första besöket i augusti förra året, då Ditzy inte ens klarade av en hel behandling.


Idag stod hon i sprintboxen, drog iväg med bra balans och jämn aktion, klarade kurvorna väl och låg snyggt in vid railen, och tog dessutom dagssnabbaste (handklockade) tiden 19.03.


Men tiden var verkligen inte målet, målet har hela tiden varit ett helt genomförbart lopp och vad som händer efteråt. Och efteråt har inget hänt, det bästa som kunde hända!! Hon var helt ok, inte mycket puls, och fortfarande fin och mjuk, stark och glad.


Hon lyckades bygga upp sig själv, la på 2 kg muskler, läkte mentalt och hon är hel, stark och taggad, även efter dagens lopp. DET har hela tiden varit målet. Och idag gick vi i mål!!


Ditzy Doo är i sitt livs form.

Nu blir det en veckas vila för alla hundar, sedan fortsätter vi träningen enligt plan!


Avslutar med en härlig bild på Effie Trinket som är mer taggad än någonsin och hoppas snart på tävla igen.


Effie är på hugget... det syns va? Foto: Lee Svensson

Hoppas vi ses på banorna snart!

96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page