top of page
  • Skribentens bildArtur

Debut av Apple Bloom i Danmark

Lillasystern till Sweetie Belle, Fluttershy och Rarity - Apple Bloom - gjorde tävlingsdebut på Kallerup i går. Hur kul som helst att få se henne på banan! Och kul att ägare/tränare Lise Smith valt att prova på hundkapp! Apple Bloom var fint med hela vägen, klarade både täta situationer och kurvor och fick kliva upp som trea på prispallen i sin debut! Grattis Lise och det ska bli kul att få fortsätta följa era äventyr!


Apple Bloom (svart täcke) gasar in på upploppet. Foto: Ib Borg

Riktigt kul också att se Max (Vinyl Scratch) som numera bor hos Lise som sällskapshund såg ut att må jättebra och stortrivas med livet trots att han inte får gå på banan.


Vi hade en mysig dag på banan med medhavd fika i gröngräset, trevligt sällskap som alltid på Kallerup och sen får man ta att vi hade lite oflyt på banan. Två hundar som fick tvärstopp på vägen. Men tur och otur brukar jämna ut sig i längden. Vi fick i alla fall två pallplaceringar (tredjepris) och svärmor Inga-Lill fick en faska gott vitt snigelvin med hem eftersom Effies tvärstopp innebar att hon hade dagens sämsta tid på medeldistans... Danskarna vet minsann hur man får även de som kommer sist att må bra :-) Något för oss svenskar att lära av!


Effie (blått täcke) och brorsan Flickerman (rött täcke) . Foto: Daniel Storch

Effie var bra med från start, men in i svängen bumpade hon ihop med brorsan Cesar Flickerman och så var det loppet över. Synd även för Flickerman förstås för jag tror faktisk att han hade kunnat umana Nordic Nenya om segern utan den incidenten.


Il Divo var ute mot yngre hanar som ska gå Sprintderbyt nästa vecka och var riktigt bra med från start - men mitt på startrakan gick en hund ut på honom samtidigt som ytterhunden gick ner. Det var som att få en dörr slängd i ansiktet... och såna stopp går det inte att reparera på sprint. Men målet med loppet var att få en genomkörare inför veteranderbyt nästa lördag och


Divo var hur glad som helst efteråt, för han såg förstås till att vinna kampen om trasan :-D. Att stå på en prispall bredvid Vancouver City och Azul när man är andraårsveteran är dessutom ganska kaxigt.


Divo bra med från start... men trångt! Foto: Lars Enna

....och sen var det smack - stopp. Foto: Lars Enna

...men de skulle bara försöka ta trasan ifrån honom :-D Foto: Lars Enna

Katniss skulle ha varit med i Divos lopp, men hon har åkt på en sträckning eller en mindre muskelskada och får vänta med årsdebuten ett tag till....


Rally (Rarity) och Clara (MB Clefairy) fick träna - och såg bra ut. Nu anmäler vi båda till Alingsås på torsdag (kval till Avelsloppet för Rally) och Chilla följer också med upp.Rally värmde upp inför Svenskt Avelslopp. Foto: Ib Borg

På lördag är det Danskt Derby och där ska som sagt Il Divo vara med i veteranderbyt. Han får med sig Effie som får försöka ta revansch i ett sidolopp.


Det var allt för denna gång! Men en hel del tävlande på gång i veckan som kommer så det blir en uppdatering redan på fredag!


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page