top of page
  • Skribentens bildArtur

Dansk dubbel av ponnybarnen

Uppdaterat: 28 okt. 2019

Det var en fin helg för vår MLP-kull i Kallerup! Sweetie Belle besegrade självaste Son of Trix från Kennel Hagas Zellingerpris-belönade kull (Grattis till utmärkelsen Hagas, härligt att priset gick till Skåne!) efter att än en gång ha tagit en stor ledning direkt. Den här gången höll det hela vägen för Anette Mortensens stjärntik som har hittat superformen igen till säsongsavslutningen.

Stilstudie av Sweetie Belle! Foto: Ib Borg

Sweetie Belle tog därmed sin 13:e seger i karriären (14:e klass 1-tiden!!) och hon har inte fyllt tre år ännu!! Vi blir lika glada varje gång vi ser henne tävla, vilken racingmaskin! Två segrar kvar för att komma upp i mamma Mustang Sallys segerskörd, men det lär Sweetie Belle snart vara förbi. Fast morsan är fortfarande snabbaste tik någonsin på Cimbria ;-)

Sweetie Belle och Anette Mortensen.

Även Sweetie Belles syster Fluttershy slog till med en snygg seger. Hon hade trillat ner lite i klass på grund av skadefrånvaro och lite otur, men nu visade hon vad hon kan och med lite mer kontinuitet nästa säsong kommer hon att utvecklas ytterligare! Vi blir exakt lika glada av att se även "Agnes" tävla och hennes resultatrad går inte heller av för hackor: 32 11 8 4. Elva segrar redan alltså! Jättekul att Fluttershy finns hos Heidi Föhns och Jesper Sötofte som tar så bra hand om denna juvel.


Fluttershy (Agnes) i ledning in på upploppet. Foto: Ib Borg

I samma lopp som Fluttershy startade vår veteran il Divo och kanske hade han kunnat vara tvåa bakom henne (det var han i kurvan) om han inte blivit trampad (hade sår på tassen efteråt). Nu blev det en beskedlig fjärdeplats. Kung Divo har haft en del otur på sistone, men å andra sidan har han haft marginalerna med sig en hel del förut. Så vi kan leva med det. Han tog trasan och var lika glad som vanligt efter loppet och har nu bara en enda start kvar i karriären på KVF:s finaldag 2019 i november. Håll tummarna för en snygg avslutning!


Agnes och Heidi.

Kul var det också att Flying Fifis kullsyster Blackberry Lily (Fifis Whitesox-Monroe Flyer) debuterade på kanonfina 16,93 (K1). Grattis Föhns/Sötofte!! Nu blir det ännu mer spännande att se fram emot våren.


I övrigt hade Nina med sitt ett gäng träningshundar. Chill'n Chilali var pigg och glad igen och skötte sig bra, hon ska få gå på Cimbria nästa helg. Clara (MB Clefairy) gjorde också ett bra träningsjobb och vi håller tummarna för att hon kan få ett lämpligt lopp även hon på Cimbria.


Kanske roligast av allt var att Effie Trinket såg stark och glad ut på sitt träningsvarv och om det faller ut som vi hoppas så får hon göra comeback på Cimbria. I så fall, peppar, peppar, så har vi kanske tre hundar till start! Vete tusan när det hände sist...


Till sist fick även Ditzy Doo träna lite och utvecklingen där ser ut att fortsätta enligt plan. Dock ingen start för henne förrän nästa säsong.


Här på hemmaplan har vi haft en extra kul vecka med nya valpen som ger vardagen lite guldkant.


Sköt om er så ses vi kanske på Tommarsbanan till helgen!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page