top of page
  • Skribentens bildArtur

Där satt den Ditzy Dooooo!

Tre helsystrar på pallen och första segern för Ditzy Doo. Vilken drömdag för oss när hemmabanan Cimbria HK hade första tävlingsdagen för säsongen.


Vi börjar väl med det allra bästa.


Ditzy Doo har haft det lite motigt sedan hon började starta igen efter sin återkomst till Kennel Blidingia med påföljande "renovering".

Hon kom baklänges ut ur boxen i Kallerup, fick knuffar till höger och vänster och blev också prejad mot sargen av en stor hane i Borås. Det ska inte va lätt...


Men den här lördagen var det äntligen dags och att hon hade det i sig visste vi ju efter fina träningsjobb.


Pangstart till ledningen och sedan var det faktiskt över. Dessutom en riktigt bra segertid!

Två snygga tjejer firar en seger: Nina och Ditzy Doo. Foto: Lone Kvistbo

9,8 gånger av 10 är 18,43 en K1-tid på Cimbria, men klassningssnurran är som den är och vi köper utan vidare en K2:a för den här hunden som aldrig varit över klass 5 förut :-)


Att det skulle hända just på Cimbria är kanske inte helt överraskande eftersom mamma Mustang Sally älskade hemmabanan och fortfarande är näst snabbast någonsin på sprint här "himma". Men också extra kul just av samma anledning.


Med Ditzy Doos seger har därmed ALLA sex i kullen efter Mustang Sally som startat vunnit lopp!!!!


Sweetie Belle, Fluttershy, Apple Bloom, Rainbow Dash, Rarity och Ditzy Doo. En härlig bredd och hyfsad spets också på den kullen.


Stort tack igen till Sveriges bästa fysio Camilla på Tass Inn för behandlingar och råd kring Ditzy Doo och ett grymt tränarjobb av Nina om jag får säga det själv.


Så var det ju det här med systrarna också. Sweetie Belle, stjärnan i kullen, valde att starta på medeldistans den här gången och gjorde sannerligen inte bort sig trots att hon är allra bäst på sprint. Trea i klassiska Silverskölden, minsann, efter Bernies Joe som slog banrekordet. Grattis till pallplatsen och M1-klassningen, Anette Mortensen!


Fluttershy hamnade i lite vingel i kurvan, men kom även hon på pallen (trea) i sitt lopp och visade att hon håller formen. Grattis till pallplatsen, Föhns/Sötofte.


Mustang Sallys döttrar visade att de vill hedra morsans minne med dessa fina prestationer och vi är stolta så det räcker och blir över.


Annars då?


Jo, men vi hade ytterligare två hundar till start. Effie Trinket chockade oss med att ta ledningen i "Vi i Femman"-loppet men 515 meter blev lite för långt för henne. Hon höll dock till tredjeplatsen och matte Inga-Lill fick en pokal med sig hem.

Formen är grym och snart sitter väl pricken över i:et för Effie också.

Effie och Inga-Lill tar emot tredjepriset. Foto: Lone K

Vår whippettjej MB Clefairy skulle egentligen gått ut över sin favoritdistans 310 meter, men nu är hon ju klar för SM-final på medeldistans så hon fick gå 515 meter för att stärka formen inför nästa veckas äventyr. Det blev en fjärdeplats, men hon gjorde ett starkt lopp och kanske hjälper det henne att vinna någon extra placering i SM-finalen. I så fall var det värt det.

Sedan blir det sprint igen.


Resten av Blidingia Racing fick stå över den här gången. Flying Fifi och Chill'n Chilali ska starta på Kallerup nästa lördag i stället (dit går även Effie Trinket och Ditzy Doo). Och påläggskalven Luolanto gick ett bra jobb i Borås härom veckan, så han fick vila den här gången.


Allt som allt en härlig tävlingsdag och en härlig kväll med firande av Ditzy Doos första seger.


Nu ser vi fram emot nya trävlingar och nya lopp!

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page